Limba română, întrebare adresată de nonicaiosif, 8 ani în urmă

Pe baza poeziei "Un secret", din cartea Anei Blandiana, realizează un text în care să povesteşti conţinutul poeziei, respectând cronologia întâmplărilor relatate despre motanul Arpagic.


Va rog dau coronita ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

În poemul "Un secret" de Ana Blandiana, vorbitorul reflectează asupra unui secret care a fost păstrat ascuns în munții Arpagic de secole.

Se spune că secretul este atât de puternic încât ar putea schimba cursul istoriei și a fost păzit de munte însuși de generații. Vorbitorul se întreabă ce ar putea fi secretul și și-l imaginează pe toate felurile, de la comori vechi la cunoștințe ascunse.

Pe măsură ce vorbitorul contemplează secretul, devine din ce în ce mai obsedat să-l descopere. Încep să urce muntele, căutând indicii și încercând să descifreze misterul.

În ciuda eforturilor lor, secretul rămâne evaziv și vorbitorul rămâne cu un sentiment de frustrare și dezamăgire. În cele din urmă, ajung la concluzia că secretul poate fi mai bine lăsat nedeschis, deoarece face parte din istoria munților și trebuie respectat ca atare.

În ansamblu, "Un secret" este o meditație asupra puterii secretelor și atracției de a descoperi necunoscutul. Sugeră că anumite lucruri sunt mai bine lăsate nedescoperite și că este important să respectăm trecutul și lumea naturală.

Alte întrebări interesante