Limba română, întrebare adresată de VioricaElena, 9 ani în urmă

Pentru a vopsi o suprafata patrata se foloseste 40g de vopsea.Cantitatea de vopsea ce trebuie folosita pentru a vopsi un patrat cu latura de 5 ori mai mare este de ..... kg. 


Seby16: Posteaza unde trebuie .Report .Nu mai fa asa ceva
tstefan: Seby16, ce s-a intamplat ca nu m-am prins ?
Seby16: A postat la Romana si e de Matematica .
tstefan: A facut o greseala nevinovata si nu e in interesul ei sa posteze o problema de matematica la limba romana. De ce atata incrancenare, de ce acel verb la imperativ "Posteaza unde trebuie" de parca tu ai fi proprietarul sectiunii de limba romana. De ce amenintare sau ce-o fi "Report". Puteai sa-i spui in gluma ca a gresit, aducandu-i argumente ca ire sansa mai mica sa rezolve cineva problema. Pentru tine, greseala ei nu ti-a adus nici un inconvenient.
VioricaElena: Da chiar nu a fost cu intentie a fost o greseala ,tu nu ai gresit niciodata?
tstefan: VioricaElena, nu trebuie sa te justifici lui Seby16. Violenta lui verbala nu merita nici o atentie. Sa purtat ca pe mosia lui tac-su. Nici macar nu isi cere scuze ca a vorbit asa urat. Nu te supara din cauza lui. Nu merita.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tstefan
5
Daca un patrat ara latura de 5 ori mai mare atunci aria este de 25 de ori mai mare, deoarece raportul ariilor = raportul laturilor la puterea a doua.
⇒ Este nevoie de 40 * 25 = 1000 g de vopsea = 1 Kg de vopsea.

Răspuns de godenciuccristi
4
 Este nevoie de 40 * 25 = 1000 g de vopsea = 1 Kg de vopsea.
Alte întrebări interesante