Limba română, întrebare adresată de AdeRox, 9 ani în urmă

Pentru cei care au citit Maitreyi
1.Precizati timpul si locul actiunii.
2.Cine este Allan si cu ce se ocupa el?
3.Cine este Maitreyi? Cum ii pare ea lui Allan si ce semnifica asta?
4.Ce fel de coronita ii da Maitreyi lui Allan si ce semnifica aceasta?
5.Care a fost prima iubire a lui Maitreyi?
6.Ce intentii crede Allan(la inceput) familia Maitreiyi in legatura cu cei doi? Care este ,defapt, intentia lor adevarata?
7. Ce este dispus sa faca Allan pentru a ramane cu Maitreyi, pentru totdeauna?
8.In ce consta logodna lui Allan cu Maiteiy? Prezinta, pe scurt scena.
9. Cine este Tagore? Scrie tot ce stii despre el.
10.Cine este Chabu?
11.Cine ii tradeaza pe Allan si Maitreiy, spunand despre relatia lor? De ce face asta?
12.Care este reactia parintelor Maitreiyi cand afla despre relatia sa cu Allan? Ce se intampla cu fata?
13.Ce se intampla cu Allan dupa accea? Unde pleaca el?
14.Cine ii aduce lui Allan informatii despre Maitreiy? Ce afla despre ea?
15.Ce ii spune Maitreiy parintilor ca va face,in cazul in care o va obliga sa se casatoreasca cu altcineva?
16.Care sunt ultimile cuvinte pe care i le spune Maitreiy lui Allan la telefon?
17. Ce face Maiteiy ca sa se razbune pe parintii ei ca au despartit-o de Allan?
18.Romanul se incheie cu un gand a lui Allan,care este acesta?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Spray
145
1

2- Allan este un tanar englez de 24 de ani reprezentand de asemenea personajul principal modern, personaj narator, tipul indragostitului
3- In roman este o tanara bengaleza de 16 ani, fiica lui Narendra Sen. Allan o descrie ca fiind urata "cu ochii ei prea mari si prea negrii, cu buzele carnoase și rasfrante, cu sanii puternici de fecioara bengaleza crescuta prea plin, ca un fruct trecut în copt”, insa dupa un timp ii devine interesanta.
4- Ii daruieste o coroana de iasomie, simbol al logodnei.
5- Din ce imi amintesc, parca era un copac :)) "sapte frunze" il numea.
6- Nu mai stiu.
7- Din ce imi amintesc, la inceput cei doi logodnici se gandeau sa fuga pentru ca domnul Sen sa nu o marita pe fata cu altcineva. Cand domnul Sen pleaca pentru operatie la spital, printe ultimele clipe petrecute acolo in casa, fiind servit cu ceai de doamna Sen, Allan o roaga sa-l mai lase sa locuiasca cu ei, insa nu reuseste s-o induplece. Acesta pleaca in munti, se intalneste cu Geurtie iar intr-un final se muta impreuna.
8- intorcandu-ma din oras gasii pe masa mea un bilet: «vino in biblioteca!» intalnii pe Maitreyi, care imi spuse inspaimantata:
- Khokha stie!
Incercai sa par netulburat si s-o conving ca aceasta nu inseamna nimic. Maitreyi ma privea fix, strangandu-mi mainile, cautand parca in certitudinea mea un sprijin.
- Trebuie sa ne logodim inainte de a-i spune lui baba. El este acum bolnav, e greu sa-i spunem, il va tulbura mai mult.
- Dar nu suntem logoditi de atata vreme? ma mirai eu. Nu mi-ai dat ghirlanda si nu te-am strans in brate?
- Acum ne-a vazut Khokha, imi explica Maitreyi uitandu-se in toate partile cu teama. Trebuie sa intarim unirea noastra, sa nu fim blestemati, sa nu suparam ritmul.
Incercai aceeasi deziluzie si desfatare pe care o aveam de cate ori descifram in dragostea si sufletul Maitreyiei jungla superstitiilor. Ritmul, Karma, stramosii Cate puteri trebuiau intrebate si invitate pentru asigurarea fericirii noastre?
- Ti-am ales piatra pentru inel, imi spuse Maitreyi, dezlegand din colul sariei o nestemata verde-neagra in forma unui cap de soparla strabatuta in crestet de o geana sangerie.
Incepu sa-mi explice inelul. Va fi lucrat dupa ceremonialul casatoriei indiene - din fier si aur - ca doi serpi incolaciti, unul intunecat si altul galben, cel dintai reprezentand virilitatea, celalalt feminitatea. Piatra o alesese ea dintr-o gramada intreaga, adunata din stramosi si pastrata in sipetul doamnei Sen. N-avea nici un pret si nimeni nu putea spune ca a furat-o luand-o fara stirea mamei. De altfel, mai erau multe altele la fel, acolo, in sipetul cu bijuterii. (De ce incerca ea sa se scuze si sa se apere atata? Am aflat mai tarziu; se temea sa n-o judec «crestineste», printr-un criteriu moral sau civil.) Nu toate logodnele sunt sfintite asa. De obicei, ma lamuri Maitreyi, numai sofia primeste o bratara in care s-au impletit, pe dinauntru, cele doua fire de aur si de fier; sotul poarta numai un inel. Dar pentru ca ea nu putea purta bratara de logodnica, trebuia sa adunam ambele simboluri intr-un singur inel
9-
10- Sora lui Maitreiyi. 
Nu mai am timp sa-ti raspund la tot. Sper ca te-am ajutat macar atat.

AdeRox: Multumesc :)
Alte întrebări interesante