Limba română, întrebare adresată de alexandrubenta525, 8 ani în urmă

PENTRU POEZIA ALTFEL DE G.BACOVIA
Menţionaţi tema poeziei
Indentificati doua tresaturi ala curentului literar specific lui Bacovia (dezvoltați )
Identificați si comentați doua imagini poetice sau figuri de stil pe care le considerati relevante pentru poezie (dezvoltați 8-10 randuri)
Vă rog exprimarea sa fie de clasa a 8a
Va rog mult am nevoie până mâine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabrielabalan96
4

Tema poeziei "Altfel" de George Bacovia este singuratatea, una dintre principalele teme ale liricii bacoviene.

Prin tema, muzicalitatea si simboluri prezente, poezia se incadreaza in curentul simbolist, Bacovia fiind un reprezentant de seama al acestui curent literar in literatura romana.

Un element recurent in poeziile lui Bacovia este plumbul. Un metal gri si greu care inseamna, de fapt, o apasare a sufletului si a universului eului liric.

Prin comparatia "creierul ardea ca flacara de soare" se surprinde starea de descompunere a materiei, asa cum este intalnita in majoritatea operelor lui Bacovia. De asemenea, comparatia poate sugera si o meditatie profunda, ce extenueaza creierul.

Finalul poeziei aduce in prim-plan efectele devastatoare ale singuratii:nebunia. Omul incepe sa vorbeasca singur atunci cand tine gandurile doar pentru el.


alexandrubenta525: Mulţumesc dar daca vrei poti sa reîncerci un limbaj specific clasa a 8a si tot textul sa fie încadrat într-o foaie A4
gabrielabalan96: daca imi explici exact cum ar trebui sa fie limbajul, pot sa incerc. mai simplu? sau la ce anume te referi?
Alte întrebări interesante