Limba română, întrebare adresată de zamfiradanut80, 8 ani în urmă

pentru ultima intrebare pe care am puso

Anexe:

zamfiradanut80: uite mai postez una cu ex
zamfiradanut80: gata am pus una cu ex
zamfiradanut80: acum te rog eu din tot sufletul ajutama
Komisarul: o sa citesc textul mai intai si apou voi raspunde!
zamfiradanut80: mersi mult de tot
zamfiradanut80: ca imi trebuie maine dimineata
zamfiradanut80: poti te rog sa termini in seara asta plz ca am nevoie de ea de dimineata
Komisarul: Am postat!
zamfiradanut80: mersi mult
Komisarul: cu placere si sa-ti fie de folos!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Buna! Sa incerc sa raspund solicitarii tale, fiindca vad ca este cu un grad de dufucultate mediu!

Asadar:

5. Porecla pe care femeia .... incorect

Prenumele real al personajului.... corect

Mama protagonistet... incorect

In textul al doilea sunt... incorect

Frumusetea si interesul unei calatorii... incorect

Citatul ... incorect

6. Caracterizare indirecta, adica facuta chiar de autor " Maxim ramasese pe chei, singur, putin palid, putin trist" pentru ca apoi sa redea prin citat cuvintele spuse chiar de comandor " Gandeste-te sa pleci, nu sa ajungi, Ultimul port e foarte departe sau foarte aproape..." , ceea ce demonstreaza ca personajul calatorise destul de mult in viata de marinar si totul pentru el nu mai avea nicio dimensiune de timp sau spatiu.

7.Legatura intre cele doua secvente ar parea fara dimensiune de timp sau spatiu, insa  personajului ii place foarte mult sa calatoreasca tocmai pentru a descoperi timpul si spatiul, pentru a cunoaste, a sti, a-si imbogati orizontul de cunoastere chiar daca se afla la o varsta!

8. Lucian Blaga, poetul misterelor si al enigmelor, arata ca omul simplu se recunoaste destul de repede ca este de la sat, fiindca nefiind un calator, neiesind prea mult din vatra acestuia, se mira atunci cand afla lucruri noi, dar este impasibil la ceea ce cunoaste din indeletnicirile simple pe care le face in sat!

9. Bineinteles ca poti  asocia fragmentul dat cu alt roman al lui Radu Tudoran, "Toate panzele sus!", punctul comun al celor doua fiind calatoria si aventura .

Daca in fragmentul redat autorul prezinta personajul comandor Maxim alaturi apoi de Nadia si calatoria facuta in micul port al Bugazului, in celalalt roman, personajul principal este Anton Lupan, căpitanul navei, pentru care îndeplinirea acestei misiuni(  echipajului goeletei românești Speranța în drumul său spre Țara de Foc),  reprezintă un vis dintotdeauna și o obligație morală extrem de puternică față de un vechi prieten, Pierre Vaillant, cu care studiase ingineria în Franța și cu care plănuise totul.

Explicație:


Komisarul: Sper sa te ajute cumva!
Alte întrebări interesante