Limba română, întrebare adresată de tiidii, 9 ani în urmă

Piele de magar rezumattt urgent !!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de moloVistRO
1
iciodata un rege bun si iubit de supusii sai. Avea o sotie frumoasa si se intelegeau ca nimeni altii. Nu trecu mult timp si regina nascu o fata frumoasa,dragalasa si desteapta. In palat domnea intelegerea si armonia si toti supusii erau multumiti de bunastarea pe care le-o oferea regele lor. Multi vizitatori erau mirati de faptul ca in grajdurile largi si bine ingrijite ale palatului se afla un magar cu urechile lungi. Magarul acela avea un talent deosebit, isi umplea culcusul cu bani de aur peste noapte si a doua zi slujitorii ii adunau punandu-i in vistieria statului.
O veste cumplita lovi regatul. Regina se imbolnavi si-l chema la capataiul ei pe rege pe care-l puse sa promita ca se va recasatori. Regele plin de durere nici nu vru sa auda de acest lucru, dar regina insista spunandu-i ca ea-i daruise numai o fetita si ca regatul sa dainuie in bunastare trebuie sa aiba mostenitori baieti. Muri regina lasand regele prada durerii si deznadejdii.
Trecu vreme indelungata si sfatul tarii ii ceru solemn regelui sa se recasatoreasca. Acesta nici nu vru sa auda dar se lasa convins de ministrii sai care-i argumenta ca daca nu va avea si alti mostenistori, fata lui se va casatori si va pleca in alt regat si dupa moartea lui regatul se va distruge fiind atacat de vecini. In cele din urma dadu sfoara in tara dar nici una din cele propuse de sfat nu avea chipul mai frumos ca al raposatei lui regine. Ii incolti in minte un gand pacatos vazandu-si fiica cat de frumoasa se facuse si se hotari s-o ceara de sotie. Fata cand auzi ii cazu in genunchi si cu lacrimi fierbinti il ruga sa renunte la gandul acesta.
Intre timp regele a fost la un vrajitor ca sa-l intrebe daca sotia lui din imparatia umbrelor ar fi de acord cu aceasta casatorie si vrajitorul fara sa clipeasca ii spuse ca e intru totul de acord. Disperata printesa se duse la nasa sa, Zana Liliacului care o sfatui sa-i ceara tatalui sau sa-i faca o rochie de culoarea timpului, pe care regele i-o darui pe data, apoi sa-i faca o rochie de culoarea lunii dar si aceasta dorinta ii fu indeplinita, apoi ii ceru o rochie de culoarea soarelui si o primi si pe aceasta. In cele din urma ii spuse sa-i ceara pielea de la magarul cu urechi lungi. Regele nici nu clipi si-i indeplini si aceasta dorinta. Zana Liliacului o povatui sa se imbrace in pielea de magar si sa plece in lumea larga sa i se piarda urma. Ii mai dadu si o bagheta magica care ii putea oferi rochii si bijuterii atunci cand va avea nevoie. Strabatuse sapte mari si sapte tari si pe unde trecea oamenii o priveau cu scarba si dezgust din cauza pielii de ma
Alte întrebări interesante