Limba română, întrebare adresată de liusi, 9 ani în urmă

Pina tirziu asteptind o fata nichita stanescu comentati motivele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tsorin99
44
Potrivit opiniei mele motivele prezente in cadrul operei ,, Asteptand o fata '' de Nichita Stanescu sunt constituite de iubirea si totodata ceata din gandurile poetului.
Pe de o parte, in intreg discursul liric se face referire la iubita acestuia, la mica bariera ce poate face diferenta dintre viitor si trecut, ceva atat de fragil incat poate schimba cu adevarat cursul lucrurilor. Se prezinta ideea unei intrebari nestructurate : Iubirea-i un sentiment ciudat ? 
Pe de alta parte, acesta este profund marcat de o iluzie, nu intelege , nu poate, nu vrea sa conceapa ideea ca iubita sa , relatia celor doi este una finala , in care el o priveste ca pe ceva special pierdut din viata sa ... Atfel se structureaza imaginea iubitei in toate elementele descrise . 
In alta ordinde de idei , ceva interesant de remarcat sunt ultimele cuvinte ale eului poetic ce reliefeaza si o comparatie ,,ca un vis in vis '' . Aceasta structureaza ceva aparent gresit, o dubla perspectiva , ca in oglinda, el percepe pierderea iubitei, dar in substratul operei se nuanteaza o alta idee, aceea ca  isi poate recapata elementul dupa care tanjeste, neputand concepe o lume care nu o contine .
In concluzie , prin argumentele expuse anterior consider ca motivul dominant al textului in discutie , este reprezentat de tema iubirii ce poate fi redobandita .





                                                                                                   by T. Sorin .

liusi: poti sa ma ajuti eu iti dau citeva motive si sa ma ajuti putin sa le comentez daca esti deacord
Alte întrebări interesante