Religie, întrebare adresată de teclasmaria96, 8 ani în urmă

piteti sa ma ajutati??? trebuie sa stiu convertirea sf ap pavel spre damasc?dau 5 stele ,multumesc​


Utilizator anonim: aaaaa scuze dar poți să pui mai multe puncte pt a te putea ajuta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mobileredmi020
2

Răspuns:

Conversia lui Pavel pe drumul spre Damasc

Saul din Tars, un fariseu în Ierusalim, după răstignirea și învierea lui Iisus Hristos , a jurat să distrugă noua biserică creștină, numită Calea. Fapte 9: 1 spune că "a respins amenințările ucigașe împotriva ucenicilor Domnului". Saul a primit scrisori de la marele preot, autorizându-l să aresteze pe urmașii lui Isus în orașul Damasc.

Pe drumul spre Damasc, Saul și tovarășii lui au fost loviți de o lumină orbitoare. Saul a auzit o voce spunând: "Saul, Saul, de ce mă privești?" (Faptele Apostolilor 9: 4) Când Saul a întrebat cine vorbea, glasul a răspuns: "Eu sunt Isus, pe care-l persecutați. Acum ridică-te și intră în cetate și vei fi spus ce trebuie să faci". (Fapte 9: 5-6, NIV)

Saul a fost orbit. L-au condus la Damasc unui bărbat numit Iuda, pe Straight Street. Timp de trei zile, Saul era orb și nu mâncase sau bea.

Între timp, Isus a apărut într-o viziune la un ucenic din Damasc, numit Anania, și ia spus să meargă la Saul. Ananias era frică pentru că știa reputația lui Saul ca un persecutor nemilos al bisericii .

Isus a repetat porunca Sa, explicând că Saul a fost instrumentul său ales pentru a aduce Evanghelia Neamurilor, regiilor lor și poporului Israel. Astfel, Anania la găsit pe Saul la casa lui Iuda, rugându-se pentru ajutor. Anania și-a pus mâinile pe Saul, spunându-i că Isus la trimis să-și redea vederea și că Saul ar fi umplut de Duhul Sfânt .

Ceva ca niște scări căzuse din ochii lui Saul și putea să vadă din nou. El sa înălțat și a fost botezat în credința creștină. Saul a mâncat, și-a recăpătat puterea și a rămas cu discipolii Damascului trei zile.

După convertirea sa, Saul ia schimbat numele lui Paul .


mobileredmi020: sper ca am ajutat !
teclasmaria96: ms am dat 3 stele din greseala scuzee
mobileredmi020: nu-i nimic eu oricum nu fac pt stele. eu din placere !
Utilizator anonim: la fel fac și eu
mobileredmi020: Te admir !
Utilizator anonim: pe mn ?
Alte întrebări interesante