Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Please ajutor!
Scrie un text de minim 4 randuri in care sa descrii ciclul de dezvoltare al unei plante.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nekoally
2
Cine nu s-a bucurat cand a privit o floare sau un camp de flori? Cine nu a admirat diversitatea culorilor si a parfumurilor lor? Ei bine, si aceste mici si firave vietuitoare au un rol complex si insemnat in viata noastra. Ciclul de viata al plantelor presupune numeroase transformari la care sunt supuse plantele, de la stadiul embrion al semintei pana la stadiul de planta matura care formeaza din nou seminte. Aceste transformari se realizeaza prin fenomenele de crestere si diferentiere celulara. Modul de formare a tesuturilor se face cu ajutorul a mai multor proceduri: se porneste de la celula ou care care se divide si formeaza celule fiice, ce seamana intre ele. Ulterior aceste celule se grupeaza, capata forme diferite si formmeaza tesuturi specializate. Treptat, plantele isi formeaza organele, care vor avea dimensiuni, forme si structuri specializate pentru functiile pe care le vor indeplini; aceste transformari se fac prin procesul de crestere.
La multe plante, cresterea continua si dupa ce si-au format organele. In organele plantei, raman celule ce formeaza tesutul de crestere, care se va divide mereu si prin care se continua cresterea plantei in latime si grosime. La radacina, aceste tesuturi formeaza zona de crestere care este subterminala, in timp ce la tulpina aceeasi zona se afla chiar in varful ei, deci este o crestere terminala.
Ce le trebuie plantelor sa creasca? Ei bine, conditia buna a temperaturii, a hranei si a luminii, planta creste.
Dezvoltarea plantelor.
Sintagma: celula-ou --> embrion --> plantuta --> planta cu seminte
Toate aceste stadii formeaza ciclul de dezvoltare a unei plante.

Scuzee~ Cred ca am scris cam mult...insa ar fii si mai mult daca as fi detaliat fiecare cuvant. Am incercat sa rezum... sper ca te-am ajutat ^w^
Alte întrebări interesante