Limba română, întrebare adresată de tcosticea, 7 ani în urmă

Plecand de la secventa ,,Mana ta trebuie sa fie aripa unui inger care s a transformat in om...". Scrieti 10-15 randuri despre sensul ei. Secventa este din opera Titanic Vals
Va rog, e urgent!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristian51090ow2ldu
1

Aceasta secventa sugereaza ca mana unei persoane trebuie sa fie un simbol al bunatatii si compasiunii, precum aripile unui inger. Aceasta metafora sugereaza ca persoana in cauza trebuie sa fie un bun samaritean, gata sa ajute pe ceilalti si sa le ofere sprijinul necesar.

In contextul operei Titanic Vals, acest mesaj poate fi interpretat ca o invitatie la compasiune si bunatate, in contrast cu tema generala a acestei opere, care se concentreaza pe temerile si fricile oamenilor in fata unui eveniment tragic precum naufragiul Titanicului. Prin aceasta secventa, autorul pare sa indemne la actiuni nobile si la ajutorarea celor in nevoie, in locul teamelor si al egoismului care pot aparea in situatii dificile.

De asemenea, secventa poate fi interpretata ca o metafora a calatoriei prin viata, sugerand ca oamenii ar trebui sa fie intotdeauna gata sa ofere ajutor si sa fie buni cu ceilalti, indiferent de situatiile prin care trec. In acest sens, mana poate fi vazuta ca simbol al actiunilor noastre in lume si a felului in care alegem sa ne comportam fata de ceilalti.

In concluzie, sensul acestei secvente din opera Titanic Vals poate fi interpretat ca o invitatie la bunatate, compasiune si ajutorare a celorlalti, in contrast cu temerile si egoismul care pot aparea in situatii dificile. Aceasta metafora sugereaza ca trebuie sa fim gata sa ne folosim mainile pentru a face bine, precum aripile unui inger care a fost transformat in om.


tcosticea: Mersi!
Alte întrebări interesante