Limba română, întrebare adresată de eduardapostol510, 8 ani în urmă

pls ajutor dau coroana trebuie sa fac un basm si sa inceapa cam asa copil hână încalca o poruncă pleacă în călătorie trecee prin 3 probe se confruntă cu răul învinge + câstig​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de temungin
0

Răspuns:

Copilul de piatra

A fost o data ca niciodată un rege de piatra. Acesta trăia într-o peștera din muntele Apus, din tara de Foc,impreuna cu fiul sau Torr.In fiecare zi urcau în vârful muntelui și priveau în zare, pește ape spre o insula verde unde trăiau Cavalerii de Argint. Regele ii povestea fiului ca pe acea insula se afla o prințesă ce este prizoniera într-o camera înconjurată de lava. Dacă ar reuși sa iasă de acolo și sa ajungă la apa ar putea face ca tot ce este pe insula lor și pe insulele din jur sa prindă viata. Ar apărea plante, animale și toți cei din piatra sau argint s-ar transforma în oameni. Dar cavalerii nu vor sa se întâmple acest lucru, deoarece sunt vrăjiți și controlați de Vrăjitoarea haină , Abiss. Nimeni nu a putut sa o salveze pe prințesa Mia. Toți cutezatorii au pierit fie de săbiile soldaților, fie de lava. Regele ii porunci fiului ca niciodată sa nu cuteze a încerca să o salveze pe prințesă.

Băiatul nu mai dormea nopțile cu gândindu-se cum ar arata lumea dacă Mia ar fi salvata. Într-o dimineață ii spuse tatălui ca se duce în vârful muntelui. În schimb porni spre mare, unde construise de o luna o pluta din lemn. Lua sabia sa de piatra și porni spre castelul prințesei,incalcand astfel porunca tatălui. Pleca în călătorie cu gândul doar la izbândă și frumusețile ca ar putea apărea în lumea noua. Ajuns la insula se ascunse pana veni noaptea. Apoi începu sa urce peretele camuflanduse ușor datorita faptului ca erau din același material. Ajuns în apropierea geamului prințesei acesta îl zări și ii spuse:

- Brav cavaler, ca să ma poți salva trebuie sa îndeplinești 3 probe, altfel totul e în zadar. Trebuie sa îmi aduci o sămânță de stejar, un fluier din lemn și un solz de peste.

Torr cobora la barca. Pleca spre insula Stejarilor Bătrâni, insula apărată de copaci bântuiți. Reuși sa ia sămânță învingând căpetenia Stejar. Apoi ajunse la insula Vracilor, unde reușind sa spargă cu sabia de piatra sticla ce ferecase cheia magica a Vracilor, primi drept răsplată o bucata de lemn ce fu transformata apoi în fluier.Pe drum spre prințesă pescui un delfin care ii promise ca dacă ii da drumul ii aduce din adâncuri un solz de peste. Reușind sa treacă toate probele se înapoi la castelul cavalerilor. Așteptând din nou noapte se camufla pana ajunse în dreptul lavei. Acolo puse toate obiectele într-o desaga primita de la tatăl sau la naștere și o arunca pe geam prințesei. Aceasta scoase fluierul și sunând de 3 ori veniră toate păsările din insulele învecinate și aruncata toți. Cavalerii în apa și o duse pe prințesă și pe print pe insula de piatra. Acolo fata scoase sămânță de stejar și o uda. Deodată totul în verzi. Apoi arunca solzul în apa și toate pădurile și apele sa umpluta de animale. Regele și printul se bucura nepus, dar ei tot nu erau oameni. Atunci prințesă drept răsplată ca fusese salvata îl săruta pe frunte pe print și atunci toți devenirea oameni.

Bucuroși ca Râul a învins binele și ei pot trăii fericiți pana la adânci bătrâneți printul și prințesă se căsătoria pe vârful muntelui de piatra și chemara la nunta cavalerii care deveniseră oameni, Stejarii Bătrâni ca scapaaera de vraja bantuirii și Vracii. Toți au petrecut zile întregi și povestea lor a juns pana în cele mai îndepărtate locuri ale lumii!

Alte întrebări interesante