Biologie, întrebare adresată de nadirutza1, 8 ani în urmă

Pls!!! Este urgent dau coroana!!!URGENT!!!!

Anexe:

nadirutza1: PLS!!! ESTE FOARTE URGENT!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de necontenit
1
1) Defrișările ,incendiile de pădure si deversarile de reziduri in ape, duc la diminuarea florei si faunei,existând si riscul dispariției unor specii de animale si plante.
Dispariția padurilor scade cantitatea de oxigen din aer, necesara vieții pe pamant si creste cantitatea de carbon in aer, pe care copacii o puteau înmagazina.(efectul de seră).Apar mai frecvent alunecările de teren, apare seceta (pădurile atrag ploile)
2) *Fals (F) (s-au fosilizat si animale)
*Celelelalte doua enunțuri sunt adevărate(A)
3) * Colectarea deseurilor contribuie la păstrarea unui mediu curat( se reduce poluarea aerului, solului si a apei

* Prin reciclare deșeurilor se pot transforma in produse noi.
* Prin colectarea deseurilor se previne risipa de materiale si se reduce consumul de energie. ,(de exemplu o tona de maculatura salvează 17 copaci,7000l apa, 4200kw/h

4) Sunt de acord cu reciclarea fierului vechi. Prin colectarea lui,nu se face risipă, consumând doar minereuri, stiind ca zăcămintele de fier nu sunt regenerabile (se termina, deci trebuie consumate cu economie.
Nu sunt de acord cu folosirea îngrășămintelor chimice, pesticide,insecticide in agricultură ci cu înlocuirea lor cu îngrășăminte naturale,si produse naturiste care nu distrug flora si fauna, nu contamineaza apele de oe si din pământ.
Nu sunt de acord cu agenții economici care poluează aerul cu fum,praf si gaz nociv
Alte întrebări interesante