Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

PLS O compune despre repede de cam o pagina de cam jumate de pagina studentesc repede ajutor. Dau 15 puncte!!!


Lonely11: mai...o compunere despre???
Utilizator anonim: despre Toamna
Lonely11: stai ca ti-o fac eu..fara puncte...
Utilizator anonim: ok ms

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lonely11
1
Tu, mandra toamna cu ale tale frunze ruginii si anul acesta ti-ai propus sa aduni toti elevii in salile de clasa. Tu, toamna bogata, mirosul gutuilor tale imi aminteste de copilaria petrecuta la bunici. Sfarsitul vacantei si inceputul anului scolar, il marcheaza pentru a nu stiu cata oara, al tau septembrie. Frunzele ruginii se strecoara printre elevii ce asteapta emotionati in curtea scolii. Adierile vantului tau sufla covorul format. Parca totul imi spune: bine ai venit!
Verdele gradinii de pana mai acum cateva zile a inceput sa capete nuante ruginii. Cocorii se pregatesc si ei de plecare. Randunelele se pregatesc si ele de o noua calatorie...Etera pupaza insa imi va da trezirea..... Toamna, spectacolul culorilor tale imi arata ca bucuria poate fi vazuta!  Pere, mere gutui, prune, struguri, must, vin ...si prin drumul meu cate un om mai euforic din cauza licorii. Toamna, desi unii spun ca natura se pregateste de hibernat, altii se vor bucura de licorile tale. In drumul meu, pe camp oamenii isi strang recoltele. Porumbul, sfecla reprezinta una din indeletnicirile celor de pe ogoare. De tuica si de vinul fructelor tale se pot bucura atat musafirii gospodarilor cat si euforicii de zi cu zi. 
Noptile cresc, zilele scad si usor, usor afara e rece. Poate ca afara e mai mohorat, e mai rece,  poate ploua mai des dar mandra toamna, natura mereu ne va surprinde.
Un anotimp bogat in recolte, un anotimp de tranzitie, asta esti tu, toamna! De acum gospodarii caselor se pregatesc pentru iarna, iar elevii pentru noi provocari,
Alte întrebări interesante