Matematică, întrebare adresată de lilpumptrr, 9 ani în urmă

Pls,rezolvati ecuatia.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

 \frac{2x-1}{2}-\frac{x}{3}=\frac{x+3}{6}

Aducem la acelasi numitor: 3(2x-1)-2x=x+3⇒6x-3-2x=x+3⇒4x-3=x+3⇒3x=6⇒x=2

Răspuns de Utilizator anonim
3

 \it \dfrac{^{3)}2x-1}{\ 2} -\dfrac{^{2)}x}{\ 3} = \dfrac{x+3}{6} \Rightarrow 6x-3-2x =x+3 \Rightarrow 6x-2x-x=3+3 \Rightarrow <br />\\ \\ \\ <br />\Rightarrow 3x=6 \Rightarrow x = 6:2 \Rightarrow x = 2.


Trombolistul: Scuzați-mă,dar 6:2=nu este 2,este 3!Poate dacă vă refereați la 6:3=2,atunci da.
Alte întrebări interesante