Biologie, întrebare adresată de naecristian2008, 8 ani în urmă

pls vreu ajutor de la orice oameni 100 puncte​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elena199730
0

Răspuns:

strabismul

alegere ochii

 strabismul implică de obicei o lipsă de coordonare între mușchii extraocular care împiedică focalizarea fiecărui ochi la același punct în spațiu și previne buna vedere binoculară.

Strabismul poate fi fie o tulburare neurologică de coordonare a ochilor fie o tulburare musculară. Ochiul mai slab de obicei după un timp încetează să mai trimită semnale creierului, rezultând astfel fenomenul de ambilopie,

Strabismul poate fi cauzat de un defect al mușchilor extraoculari sau al zonei cerebrale care controlează vederea. Poate apare la copiii care suferă de

Tumora cerebrală;

Paralizie cerebrală;

Hidrocefalie;

sper ca o sa iti fie de ajutor.

Răspuns de lorenabriscan
0
Cataractă

Cataracta este o boală care atacă ochiul și se manifestă prin opacifierea cristalinului sau a capsulei lui. Cataracta este una dintre cele mai frecvente afecţiuni oculare chirurgicale. Cataracta se manifestă clinic prin opacifierea cristalinului ceea ce duce la scăderea lent progresivă a vederii pacientului.
Cauze : Anumiți factori predispun la apariția bolii și anume:
* vârsta înaintată, îmbătrânirea (cataracta senilă)
* expunerea excesivă la raze ultraviolete (UV), și anume, lumină naturală, expunerea artificială (saloane pentru bronzat artificial)
* mediile toxice
* diabetul zaharat, în special diabetul decompensat (cu valori mari ale glicemiei)
* alte boli oftalmologice: glaucomul (creșterea presiunii intraoculare), uveita cronica, retinita pigmentară (boala degenerativă a celulelor cu bastonașe și conuri de la nivelul retinei) sau dezlipirea de retină
* tratamentul cronic cu corticosteroizi (medicamente antiinflamatorii puternice)
* ereditatea
Această opacifiere este responsabilă de o scădere progresivă a vederii, la început însoțită de o jenă la lumină (fotofobie). Scăderea vederii poate fi rapidă (câteva săptămâni) dacă e din cauza unui traumatism.
Tratament : Singurul tratament al cataractei este îndepartărea cristalinului natural opacifiat și înlocuirea lui cu un cristalin artificial. Cataracta se operează când stadiul evolutiv interferează și împiedică activitatea zilnică normală a pacientului, obstrucționând-o.
Simptome :
• Vedere înceţoşată, neclară.
* Culorile par lipsite de intensitate sau şterse.
* Ochelarii nu mai sunt un ajutor.
* Necesitatea schimbării relativ frecventă a ochelarilor sau lentilelor de contact.
* Fotofobia: lumina naturală sau alte tipuri de iluminat par prea strălucitoare sau orbitoare, senzaţie deranjantă a luminii.
* Scăderea acuității vizuale pe timp de noapte
* Halouri în jurul surselor de lumină
* Diplopie (vedere dublă sau mai multe imagini ale unui singur obiect).
* Îmbunătăţire paradoxală a vederii la aproape, dar care dispare pe masură ce avansează cataracta.
Prevenire- alimentație corecta, hidratare eficientă, reducerea cantității de alcool, reducerea fumatului, folosirea ochelarilor de soare, tinerea glicemiei sub control, controale oftalmologice regulate.
Alte întrebări interesante