Istorie, întrebare adresată de wralucaawgjlby, 8 ani în urmă

plss coroana!!

Scrieți orașul succeava în perioada Interbelică!!! ​Referat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de princessq
0
„Situaţia oraşului era neasemănat de îngrijitoare: fără lumină, fără apă, fără lemne şi fără alimente. Poliţie oraşului era scăzută la 4 oameni, fără pompieri, fără străjeri de nopate; jandarmeria iarăş demoralizată şi în deplină descompunere, devenise ea însăşi o primejdie pentru siguranţa publică”, aşa descrie oraşul Suceava, fostul primar Eusebie Popovici.

La vremea respectivă, Suceava era plină de bande de hoţi care atacau pe timp de noapte întregul oraş. Liniştea a fost restaurată de un detaşament de grăniceri, care a restabilit zona în Bucovina. Detaşamentul condus de maiorul Ionescu a adus siguranţa în întregul judeţ Suceava.

„După ce în ziua de 5 Noemvrie 1918 magazinele de alimente ale statului au fost cu desăvârşire jefuite, primăria a luat asupra sa serviciul de alimentare pentru oraş şi judeţ. Preţurile alimentelor urcau din zi în zi şi situaţia politică fiind de tot nesigură, primejdia era mare ca într’o bună zi atât oraşul cât şi judeţul să rămână fără alimente”, a menţionat Eusebie Popovici.
NU SUNT SIGURĂ CĂ E CORECT!
Alte întrebări interesante