Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

plssss dauu coroanaa si ma si abonezz am nevoie de toate dar daca nu puteti macar a,b,c​

Anexe:

albatran: sal, sunt multe si 3..
albatran: pt ca sunt sisteme

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
1

Răspuns:

Ideea de baza la metoda reducerii este ca prin adunarea celor doua ecuatii, una din necunoscute sa dispara. Pentru asta trebuie, cel mai adesea, sa inmultim ecuatiile cu factori convenabili astfel incat coeficientii uneia din necunoscute sa devina numere opuse, care sa se anuleze prin adunare.

a)

inmultim prima ecuatie cu -2, ca sa-l reducem pe x:

-4x + 6y = -14

4x + 4y = 4

/      10y = -10

y = -1

revenim la una din ecuatii pentru a-l afla pe x:

4x - 4 = 4

4x = 8

x = 2

b)

inmultim prima ecuatie cu -2, ca sa-l reducem pe x:

-4x - 8y = -4

4x + 6y = 0

/     -2y = -4

y = 2

revenim la una din ecuatii pentru a-l afla pe x:

4x + 12 = 0

4x = -12

x = -3

c)

inmultim prima ecuatie cu 2 si a doua ecuatie cu 3, pentru a-l reduce pe y:

8x - 6y = 40

15x + 6y = 6

23x  /  = 46

x = 2

revenim la una din ecuatii pentru a-l afla pe y:

10 + 2y = 2

2y = -8

y = -4

d)

inmultim a doua ecuatie cu 2, ca sa-l reducem pe y:

6x - 2y = -14

14x + 2y = -26

20x  /    = -40

x = -2

revenim la una din ecuatii pentru a-l afla pe y:

-14 + y = -13

y = 1

Si tot asa si la celelalte, daca ai intrebari lasa-mi comentarii :)

Explicație pas cu pas:


Utilizator anonim: mss
adresaana: cp
Alte întrebări interesante