Engleza, întrebare adresată de dpetre233, 9 ani în urmă

Plssss Urgent!!!!!!!!!!!!

Anexe:

Letitiasqn: si ce trebuie facut? rezumat cumva?
dpetre233: nu traducere
Kuwweenn: pff...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Letitiasqn
3
In anul 1154, cand Henric al treilea a devenit rege, Catedrala Catolica Cantenbury a fost cel mai puternic locas religios din tara. Arhiepiscopul din Cantenbury l-a recomandat pe Thomad Becket, unul dintre preotii sai loiali, regelui. Inalt si slab, cu par negru si fata palida, acest om, cu o memorie extraordinara, s-a facut placut tuturor celor din jurul sau, si, in special regelui. In foarte scurt timp, cei 2 au devenit inseparabili. Thomas, mai batran decat Henry cu 15 ani, o fi simtit o afectiune de frate mai mare, amestecata cu admiratie, pentru talentele lui Henry si sarmul sau. El l-a ajutat pe Henry si in treburile statului, si in viata sa privata. Astfel, Henry l-a numit pe Thomas cancelarul Angliei. Cum timpul trecea; Thomas a devenit din ce in ce mai bogat, poate chiar mai bogat decat regele insusi. Locuia ca un print intr-un castel aparat de 700 de cavaleri.
Totul a fost bine, insa, 17 ani mai tarziu, in 1611, lucrurile au luat o intorsatura drastica. Desi Thomas nu dorea; Henry l-a numit ca arhiepiscopul din Cantenbury, cel mai inalt rang religios dintre toate. Aceasta l-a schimbat intr-un alt om. Si ce schimbare! Thomas s-a gasit in compania a 20 de batrani intelepti, purtand hain saracacioase, rugandu-se mereu si ajutand oamenii in nevoie. Si-a schimbat si comportamentul si felul de a trai.
Mai tarziu, cei 2 prieteni au intrat intr-un conflict. Henry spera sa controleze biserica cu ajutorul lui Thomas, in timp ce Thomas dorea sa protejeze drepturile bisericii impotriva "Coroanei"( a regatului). Lucrurile s-au inrautatit asa rau incat Henry, intr-un final i-a luat rangul de Arhiepiscop, toate posesiunile sale si i-a exilat intreaga familie.
Insa Thomas a devenit foarte popular. Acest lucru l-a facut pe Henry sa se intrebe cu furie: "Niciunul dintre acesti oameni care mananca painea mea nu ma vor scapa de acest preot obraznic? De-abia a inteles ce a spus. Cuvintele violente ale regelui au foat interpretate gresit de 4 dintre cavalerii sai, care, in 29 decembrie, au mers direct la Canterbury si i-au luat capul lui Becker cu sabiile lor, chiar pe scarile altarului. Cand regele a auzit despre aceasta crima, a devenit asa disperat (?) incat s-a incuiat in camera sa pentru cinci saptamani. Mai tarziu, a mers la Canterbury, la mormantul prietenului sau. Asa au facut si ceilalti care il iubeau pe Becket.
Trei ani mai tarziu, Becket a fost numit Sfant, si oameni, din toata lumea, si faimosi si necunoscuti, au inceput sa-i viziteze mormantul. De atunci, "templul" lui Becket a devenit unul dintre cele mai faimoase din intreaga Europa. Catedrala Cantenbury a devenit un loc de pelerinaj pentru oamenii bolnavi care asteptau un miracol sa-i vindece.
Alte întrebări interesante