Geografie, întrebare adresată de MariusJr25, 8 ani în urmă

Poate cineva sa imi compuna un text cu urmatorii termeni/notiuni:
Carpatii Meridionali
Lacuri Glaciare
Campia Romana
Zona stepei
Etajul coniferelor
Vegetatie azonala

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teoteutza3185
3

Răspuns:

Bogățiile României

Am învățat la ora de geografie despre multe dintre formele de relief ale României dar nu am crezut ca le voi vedea cu ochii mei.

Acum ceva timp m-am informat si mi-ai dat seama ca Romania este o tara foarte frumoasa. Nu am mai stat pe ganduri si mi-am rugat parintii sa facem o excursie prin toate zonele României. in primul rand am vizitat Carpatii Meridionali. Am aflat ca acestia se mai numesc si Alpii Transilvaniei. Cineva m-a intrebat care este cel mai inalt vârf si mi-am amintit cu fericire de explicatia doamnei de geografie: este Vârful Moldoveanu. Apoi am mers si la Lacul Ana. Onest,este un lac foarte frumos,mi-am amintit ca doamna de geografie ne-a informat ca acesta este un lac glaciar. Am ajuns si prin Campia Romana unde am aflat ca se numea Campia Valahă. Mergând cu masina am vrut sa luam o pauza asa ca am mers pe o stepa. Acolo se aflau numai plante ierboase iar conditiile climaterice erau semiaride. Mai tarziu am vrut sa mancam ceva,asa ca ne-am oprit intr-o padure de conifere. Erau numai arbori si arbusti iar mama m-a informat ca se mai numeste padure boreala.

Spre casa se afla o lunca si am decis sa o exploram. Mi-am adus aminte de lectia recentă de la geografie unde am invatat ca luncile sau zonele avcatice sunt zone azonale.

Ma bucur foarte mult ca am vizitat România. nu regret nici un moment,mai ales pentru ca am aflat informații care ma vor ajuta la ora de geografie.

Alte întrebări interesante