Limba română, întrebare adresată de Johnny1587, 8 ani în urmă

poate cineva să îmi dea niște exemple despre o compunere de iarnă (o pagină jumate) va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AbalasiMihai
2

Răspuns:

Toamna si-a strans trena de frunze, gonita de gerul iernii. Solii inghetati au vestit tuturor ca printesa taramului inghetat se apropie. Apele lacurilor,atinse de degetele printesei,s-au transformat in oglinzi de clestar. Copacii, pudrati parca cu zahar, dorm adanc visand la cantecul pasarelelor de asta-vara. Soarele isi face rar aparitia iar razele sale fac ca patura de nea sa capete sclipiri diamantine. Zilele sunt scurte, facand loc noptilor lungi si geroase.

Iarna e prietena copiilor. Ea aduce bucurie celor mici, pregatindu-le derdelusurile. Parca nici un alt anotimp nu le aduce copiilor atata bucurie! De dimineata pana seara chiotele copiilor umplu vazduhul. Gerul le picteaza bujori in obraji, iar zapada ii asteapta sa faca din ea oameni. Iarna, ca o printesa adevarata, e darnica, aducandu-l cu ea si pe cel mai indragit personaj al copilariei, Mos Craciun! Asa ca, chiar daca afara e frig, Iarna picura multa caldura in sufletele tuturor!


AbalasiMihai: poftim sper sa te ajute
Johnny1587: ms mult
Răspuns de Utilizator anonim
3

Răspuns:

Iarna vine pe furiș. Aduce cu dânsa fulgii de nea zglobii și pe moș Crăciun!

Maria și Tudor așteaptă prima ninsoare. Toți copii sunt fericiți! Fără nicio gândire, cum dădu un pic să ningă și ieșiră afară la săniuș. Maria era o fetita veselă iar Tudor un băiețel voinicel.

Aceștia aruncara cu bulgări mari unul în altul. Aveau și un cățel, care se distra pe cinste împreună cu mici lui stăpâni!

Explicație:

Succes

Alte întrebări interesante