Limba română, întrebare adresată de PaladeOana78, 9 ani în urmă

Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns ? Va rog? Multumesc! imi puteti face o compunere de 15-20 de randuri in care sa scrieti o compunere cu titlul : Om bogat , om sarac . :*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de orneladoboseriu
2
               Om bogat si om sarac

Majoritatea oamenilor diferentiaza oamenii in functie de situatia financiara. In ziua de azi, n-ai bani nu esti om. Banii conduc lumea.
Totusi, majoritatea oamenilor bogati sunt doar niste parveniti, ori din perioada de la sfarsitul comunismului ori de pe urma oamenilor care se trudesc zi de zi pentru o amarata de paine. Dupa ce ajungi "puterinic", uiti de unde ai plecat. De aceea cei care uita de unde au plecat, nu pot fi considerati oameni, ei fiind doar niste fenomene fara scrupule, fara inima, care de pe urma oamenilor de rand isi fac banii si afacerile.
Intre un "om bogat" si unul "sarac" nu este nicio diferenta, sau doar poate una care fefineste care este mai "om" dintre cele doua categorii sociale. Oamenii "saraci" (cei de rand) poate n-au o situatie financiara stralucita, doar ca inima lor e curata, sufletul bland, iar cei "bogati"?..doar niste fiinte carora sufletul le-a fost devorat de goana dupa bani.
Morala: nu fugii dupa bani creznad ca-i fericirea, mai bine om de rand dar sa sti ce-i iubirea.
Sper ca te-am ajutat! :*

orneladoboseriu: defineste" crezand*. Scuze pentru cele doua cuvinte, dar le-am scris in graba :)
PaladeOana78: Nu-i nimic , iti multumesc din suflet !
orneladoboseriu: Nu ai pentru ce! Cu mare drag! :*
PaladeOana78: :*
Alte întrebări interesante