Poate cineva sa ma ajute și pe mine la ex.va rog mult
Răspunsuri la întrebare
ex 4
Poluarea apei: apele uzate eliminate necorespunzător din instalațiile industriale și instalațiile de procesare chimică (plumb, mercur, crom);
scurgerile și canalizările de suprafață care conțin pesticide utilizate în zonele agricole și pe peluzele suburbane;
deșeurile toxice rezultate din procese industriale, chimice și biologice;
baterii pentru dispozitive electronice, pesticide, telefoane mobile și computere;
Poluarea aerului: Arderea combustibililor fosili – dioxidul de sulf emis in urma arderii combustibililor fosili (cum ar fi carbunele sau petrolul) reprezinta una dintre principalele cauze ale poluarii aerului; totodata, autoturismele cu motoare cu ardere interna, cele pe care le utilizam zi de zi, reprezinta surse poluante majore cu efecte nocive asupra calitatii aerului pentru ca elibereaza in atmosfera zilnic zeci de mii de tone de gaze nocive;
Activitatile agricole – amoniacul, de exemplu, este un produs des utilizat in activitati specifice sectorului agricol, in acelasi timp fiind unul dintre cele mai periculoase gaze prezente in atmosfera. Mai mult, utilizarea pe scara larga a insecticidelor si pesticidelor contribuie la poluarea mediului inconjurator, inclusiv a atmosferei.
Activitatile miniere – Mineritul este un domeniu in care se folosesc echipamente de mari dimensiuni. In timpul procesului, praful si substantele chimice sunt eliberate in aer cauzand o poluare masiva a aerului. Acesta este unul dintre motivele pentru care aceasta activitate este responsabila pentru deteriorarea sanatatii lucratorilor si a locuitorilor din apropierea exploatatiilor miniere.
Poluarea solului: Poluarea industrială
Deșeurile industriale se numără în topul celor mai problematice cauze de poluare, reprezentând o sursă majoră de poluare. Printre acestea se numără poluanți industriali care provin din surse precum industriile de exploatare a cărbunelui și mineralelor, fabricile de celuloză și hârtie, fertilizatorii chimici, rafinăriile de petrol, fabricile de zahăr, tăbăcăriile, distileriile, textilele, oțelul, fertilizatorii, pesticidele, medicamentele, sticla, cimentul și altele.
Poluarea urbană
Deșeurile urbane reprezintă o altă cauză majoră în ceea ce privește poluarea solului. Acestea cuprind atât reziduurile comerciale, cât și pe cele domestice, precum și resturile din canalizare. Deșeurile includ gunoi și materiale precum plastic, sticlă, conserve metalice, fibre, hârtie, cauciucuri, resturi de pe stradă, reziduuri de combustibil, frunze, containere, vehicule abandonate, electrocasnice și așa mai departe.
Poluarea biologică
Poluarea biologică a solului se referă la contaminarea cu organisme cum sunt bacteriile, virușii și paraziții. Acestea sunt eliminate atât de om, cât și de animale, și au un caracter patogen. Ajung în sol ca parte integrantă a diverselor tipuri de deșeuri: menajere, de tip alimentar sau de proveniență industrială.
ex 5
A, A, F, A,F