politica externa a germaniei la rascrucea secolelor 19 si 20
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
18
În viața politica a Germaniei, rolul principal îi revenea blocului incherilor si al burgheziei. Bismarck a elaborat legea excepțională (1879) îndreptată împotriva mișcarii socialiste, prin care a desființat toate organizațile socialiste și a interzis publicațiile acestora.
În 1888, pe tronul Germaniei se urcă Wilhealm al 2-lea, care, fiind arogant și dezechilibrat, n-a gasit limbaj comun cu Bismarck, din care cauză, în 1890, cancelarul a dimisionat.
Din cauza tensiunilor sociopolitice se nationale, in ajunul Primului Razboi Mondial, imperiul s-a pomenit într-o grava criza politica. În politica externă Germania urmarea doua obiective: consolidarea pozitiilor in Europa, si formarea imperiului colonial. La începutul secolului XX, ca rezultat al rivalitatii economice si al luptei imperialiste pentru noi piete de desfacere, pentru materia prima si reimpartirea lumii, s-au acutizat relatiile dintre Germania si rivalii sai (Anglia, Franta, Rusia)
Împaratul german înprietenindu-se cu musulmanii a capatat dreptul de a construi o cale ferata strategica pentru ei, si a tensionat puternic relatiile cu Anglia, Franta si Rusia, fapt care a contribuit esentilal la izbucnirea Primului Razboi Mondial.
Alte întrebări interesante
Latina,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă