Limba română, întrebare adresată de Apple1234, 8 ani în urmă

Popa Tanda argumentare la gen epic (o pagina)
!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miriam2418
21
Se începe cu definiția
In opinia mea , opera literară ,, Popa Tada" de Ioan Slavici este o nuvelă deoarece întruneşte toate trăsăturile firma le si de conținut ale acestei speci.
In primul rând, firul epic al nuvelei se derulează pe momentele subiectului . In ezpozițiune , naratorul obiectiv realizeaza portretul protagonistului, prezentând succint conflictul său cu sătenii din Buticari , motiv pentru care este mutat in Sărăceni, un sat sărăcăcios, cu oameni leneş. Intriga este reprezentată de hotărârea preotului de a schimba imagine acestui loc. Desfăşurarea acțiunii reliefează încercările zadarnice ale preotului de a schimba mentalitate enoriaşilor săi prin predică,sfaturi,ironie şi ocară. Cu ajutor divin , părintele Trandafir găseşte soluția potrivită, provocând in mod practic şi acționând asupra propriei gospodării. Punctul culminant constă în rezolvare conflictului cu enoriașii căra îl porecluseră Popa Tanda şi care, văzând cât de prosper a devenit preotul, se hotărăsc sa ii urmeze exemplu. În deznodământ, părintele Trandafir este un împlinit , devenind bunic, demonstrând astfel că doar mobilizarea generală la muncă a scăpat satul de sărăcie .
În al doilea rând, personajul central al nuvelei este prezentat în mod detaliat , angrenat fiind într-un conflict desfăşurat pe două coordonate : exterioară ( între preot şi enoriaşi ) şi interioară ( frământările părintelui pentru a gasi metoda eficientă pentru produce o schimbare în sat ) . Personajele secundare ( Sărăceni, preoteasa,clopotarul Cozonac,Marcu Florii Cu ului ) şi episodice ( Măciucă, Ileana , părintele Coste, Trandafirică ) nu sunt foarte numeroase, dar ajutâ la conducerea portretului protagonistului .
În concluzie, opera ,, Popa Tanda" , de Ioan Slavici, este o nuvelă, un text epic , cu un singur fir natleativ, în care accentul case pe caracterizare complexă a personajului principal.
Atât, sper că ti-am ajutat (definiția nu am scris-o dacă vrei spune şi ți o spun si pe acea )

Apple1234: Nu vreau definitia. Mersi mult!:)
Alte întrebări interesante