Religie, întrebare adresată de Raluca10262, 8 ani în urmă

pornind de la citatul,, Ce-ți poți dori mai mult decât sa ai pe cineva cu care sa poți vorbi ca și cu tine însuți (Cicero) elaborează o compunere, de 1-2 pagini, în care sa ilustrezi valoarea prieteniei.
Voi avea în vedere: formularea unui titlu sugestiv, prezentarea originala a temei propuse, încadrarea în limitele de spatiu indicate , utilizarea unui limbaj religios corespunzător și a unor citate scripturistice adecvate.

Ma puteți ajuta va rog? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancapat464
6

Răspuns:

                                     prietenia, ce e aia?

Eu, o persoana ce cred ca nu am nevoie de prieteni sau de cineva anume. Am ramas trist dupa mierderea mamei. Mereu imi evit familia, vecini, ori ce chip de om. In tradevar mai am momente cand ma simt si singur, ma calmez uitandu-ma la televizor.

 Sa va povestesc....... era o zi de vara si eu stateam la tv si am primit un mesaj de la colegii de clasa daca vreau sa ies afara sa ma joc evident, am refuzat. Ei mereu ma rugau sa ies afara sau se vin la ei sau ei la mine dar mereu ii evitam, imi placea singuratatea, nu socializam.

 intr-o zi ... nu imvatasem la romana, deoarece nu scriesem lectia, aveam nevoie de aceasta, eu nesocializand cu nimeni... am ramas tacut in banca

 Intra domnu' de romana se aseza la catreda incepu sa strige catalogul, eu fiind al ....-lea asteptam muscandu-mi buza de frica, ajunse si la mine, ma intreba:

-ANDREI! ascult.

-d-d-domnu' e-e-u nu am i-m-mvata-t..... , am spus eu cu gura tremuranda

-de ce ?

-nu am scris.....ma scuzati....

-de ce nu ceri unui coleg?

In acel moment am ramas mut nu am comentat nimic

dar insa un coleg spuse

- pai domn profesor el nu vorbeste cu noi, ne evita......

-asa andrei?

-da

-de ce faci acest lucru, stiai ca noi avem nevoie sa comunicam uni cu ceilalti? si sa fiim uniti,  singuratatea nu este o solutie, toti avem nevoie de prieteni sa avem pe umarul cui sa plangem, sa radem etc...daca tu faci asta sa stai separat nu faci alt ceva decat un rau. Cu ce ti-au gresit colegi sau restul oamenilor>?

-cu nimic doar ca imi place sa fiiu singur, dupa pierderea mamei miele m-am inchis in mine, am spus eu incet cu vocea ragusita.

-aha, te-as ruga sa comunici mai mult cu clolegi tai, si familie ai inteles?

- Da domn profesor

-Ianis, striga domnu', la pauza te-as ruga sa ii iprumuti caietul tau de clasa lui Andrei, bine?

-Da domnu'

-acum sa continuam ora.....

De atunci am ramas un bun prieten cu Ianus dar si cu cei lalti, acum ies cu iei la  joaca, nu ma mai feresc de restul oamenilor, sunt un bun prieten cu sora mea mai mica si in fiiecare seara merg cu ea in parc, si cu tata la pescuit sambata si duminica, cat de cat altfel. Si imi place noua schimbare, domnu de romana ma fct sa inteleg ce este prietenia iar acm m-am reintegrat in societate.

             


biancapat464: nu stiam ca estei fata daca stiam scriam in loc de andrei raluca dar nu mam uitat la numele tau, poti sa il schimbi tu
Raluca10262: nu are nimic mulțumesc oricum:)
biancapat464: kpl
biancapat464: sa imi zici ce va zice profesorul/profesoara ta!!!
Raluca10262: am sa îți spun mâine dupa oră
biancapat464: ce clasa esti eu a 7 a
Raluca10262: și eu tot a 7-a :))
biancapat464: ESTE IMPOSIBIL ASTA E EX DE CLASA A 3-4
Raluca10262: știu dar chear nu aveam chef sa fac o compunere plus ca eu nu prea ma pricep la asta
biancapat464: TOT NU MA FACI SA TE CRED TOTUSI, SA IMI ZICI CE ITI VA ZICE PROFA/PROFUL TAU
Alte întrebări interesante