Limba română, întrebare adresată de frumyfrumy18, 8 ani în urmă

Pornind de la fragmentul:"Parintii mei sunt vii. Inseamna ca eu nu sunt, inca, nascut pe de-a-ntregul." , exprima-ti opinia cu privire la influenta parintilor asupra vietii copiilor/ la relatia parinti-copii (in zilele noastre, indeseobi)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darkdr221
0

Răspuns:

Relatia este de obicei  normala

Explicație:

Expresia are semnificatia ca cat parintii sunt vii noi nu-i pretuim atat de tare   insa dupa ce ei nu vor mai fi in viata vom intelege cat de multe momente pline de bucurie am pierdut certandu-ne cu parintii sau inervandune pe ei din cauza unor fleacuri.                                                                      Trebuie sa ne bucuram din plin de momentele petrecute alutari de familie

Răspuns de Komisarul
5

Răspuns:

Buna! Desi ai primit un raspuns, imi voi exprima si eu parerea!

 Sintagma de la care se pleaca este in parte aadevarata, deoarece, nu poti fi "nascut pe de-a-ntregul", atat timp cat nu ai desavarsita o educatie, o orientare profesionala, un drum pe care sa il alegi si pe care sa il strabati singur!

Toate acestea le poti face doar cu ajutorul parintilor! Desi in zilele noastre multi copii incearca sa isi ia modele ( de cele mai multe ori false!!) care nu sunt aplicabile sau care nu li se potrivesc, datorita mai multor factori ( economici, sociali, psihologici), considera ca sfaturile parintilor sunt fie desuete, fie nu corespund cu "idealurile" lor.

Intotdeauna a existat si va exista conflictul intre generatii, fiecare considerand ca este abilitata sa aibe intaietate. Cand vei creste si te vei maturiza ( trecand prin toate etapele varstei, educatiei, vietii), vei realiza ceea ce inseamna sau au insemnat parintii pentru tine, ca persoana.

Explicație:


frumyfrumy18: Multumesc
Komisarul: cu plăcere!
Alte întrebări interesante