Limba română, întrebare adresată de angelaave, 9 ani în urmă

Pornind de la intrebarea: ,,- Ce mahnire te macina, de ce plangi ?'', alcatuiti trei texte in care sa scrieti cateva situati asemanatoare povestii ,,Cosarul- de Edmondo de Amicis. Gasiti rezolvari pentru situatii .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
1.Mila
Multi oameni sunt sarmani in ziua de azi.De foame,sau pentru simplu fapt ca au copii si nu pot sa ii intretina,prefer sa ceara bani oamenilor de pe strada,cersind.Asa s-a intamplat intr-o zi,cand venind de la scoala m-am intalnit cu o doamna sarmana.Mila si-a facut aparitia imediat,asa ca i-am dat banii mei de buzunar pentru ziua aceea.Ma simt bine ca am ajutat un om la nevioe.

2.Solidaritatea
la scoala la noi,de cateva zile vine plangand un baietel,care nu are bani pentru a-si plati chiria.Intr-o zi,mai multe fete s-au hotarat sa-l ajute,organizand un targ caritabil pentru baiat.Asa au strans bani si au putut sa il ajute pe micut.Fetele au dat dovada de solidaritate! 

3.Apelarea la persoane adulte
Un baietel umbla pe strazile orasului de ceva timp.l-am vazut si am intrat in vorba cu el.Mi-a povestit cum a fost dat afara de la casa de copii,si acum nu are unde se duce.Asa ca am vorbit cu parintii mei,si am hotarat sa il ducem la o ruda care nu are copii si isi doreste foarte mult.Acum,baiatul a crescut si ne este recunoscator pentru binele pe care i l-am facut! 

angelaave: mi-au placut
angelaave: multumesc !
Alte întrebări interesante