Religie, întrebare adresată de Adeadelina123446789, 9 ani în urmă

Pornind de la poezia Patrie de Ioan Alexandru:
,,Nici sfinti n-am dat prea multi noi la vedere
Faptuitorii binelui s-ascunsi.
Vom socoti cat fost-am la Inviere,
De bucuria milelor ajunsi

Neamul meu, poporul de omenie,
Cat ne-a fost pamantul de putin,
Ne-am tinut cu el de vesnicie,
Am dat de Paine si Vin
redactati un eseu de o pagina, cu titlul Invierea- credinta poporului meu. In elaborarea eseului vetii respecta urmatoarele cerinte:
1. Integrarea in text a expresiilor,, faptuitorii binelui s-ascunsi", ,, poporul de omenie" ,, vesnicie" ,,Paine si Vin"
Va rog repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Invierea- credinta poporului meu

Ioan Alexandru este poetul marturisitor a Lui Hristos,un poet crestin al neamului romanesc,ce
se remarca prin credinta,nadejde si dragoste.Poetul simte o iubire sincera si devotata luand drept exemplu ca,faptuitorii binelui s-ascunsi. Namul si tara sunt un popor de omenie,o pledoarie pentru tara,familie creştină care sunt un unic simbol de curăţire, frumuseţe, comuniune, împlinire şi iubire . Patria devine astfel leagănul curat şi jertfelnic al familiei şi al comuniunii care există prin ea. O comuniune ce  se duce in vesnicie, pe om mai bun şi mai profund, de-a fi mai atent la natura şi la semenii săi, de a-şi iubi părinţii şi munca sa, de a vieţui pilduitor şi rodnic preţuind realmente ceea ce este valoare nepieritoare în istorie.Poetul ne descrie in poezie si suferinţa care este parte, suflet din sufletul omului.Saracia neamului, jertfele şi suferinţele acestui popor românesc au facut  sa dea de paine si vin avand  rodnicie in lupte,răbdare, nobleţea si credinta!










Alte întrebări interesante