Limba română, întrebare adresată de gabrieliftimie1, 8 ani în urmă

Pornind de la textul ăsta am nevoie de caracterizarea personajului Unchiul Anghel de 20 de rânduri .Dau coroană!!!!!!!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
  Personajul principal din acest text,Anghel,este reliefat de autor ca fiind un om bun la suflet .Greutatile vietii transformandu-l intr-un om pustnic ,cu o viata mizera inecata in aburii alcolului.
Iubirea pentru cei trei copii ii aduce un gram de fericire si de bucurie.El este un om voinic,cu mersul mandru,barba frumoasa creata si carunta ca parul, vederea-i scurta.
 Unchiul Anghel impunea prin statura lui respect.Un om care nu ii place sa fie deranjat,sacait,constient de statutul lui in societate incearca prin propriile puteri sa-si depaseasca conditia precara in care a ajuns ,dupa ce a pierdut  ce avea mai de pret .
 Anghel un om cu speranta in suflet,isi pune baza in copiii lui destepti si in ciuda tuturor nenorocirilor el vrea sa lupte si sa prefaca ruinele intr-un palat.
Nu se lasa dobarat de greutati si fiind o persoana demna el trece drept un om bogat.Nimic nu-l ingenuncheaza si iubirea pentru copii ii da speranta ca intr-o zi va reusi sa devina omul care a fost candva.


gabrieliftimie1: Mulțumesc foarte mult
gabrieliftimie1: Ce înseamnă reliefat și mizera?
Utilizator anonim: reliefat=evidentiat,subliniat; mizera= saraca
gabrieliftimie1: mersi
Alte întrebări interesante