Geografie, întrebare adresată de bianca775, 8 ani în urmă

Pornind de la textul de mai jos și analizând imaginile reprezentative pentru Carpații Meridionali, realizează un eseu de minimum 150 de cuvinte despre caracteristicile reliefului uneia dintre grupele Carpaților Meridionali. Pentru documentare poți folosi materiale bibliografice diverse (cărți, reviste, atlase, internet, alte surse mass-media).

Dintre cele trei ramuri ale arcului carpatic, cea de sud, Carpații Meridionali, se afirmă ca cea mai impunătoare. Înălţimile maxime de peste 2500 m, masivitatea pronunţată şi peisajul de creste stâncoase și căldări glaciare din masivele înalte au făcut ca în literatura geografică mai veche să fie numiți prin asemănare cu Alpii, Alpii Transilvaniei (Emm. de Martonne, 1907).

(Geografia României, vol. III, 1987)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
26

Răspuns:

GRUPA FAGARAS

Explicație:

CARACTERISTICI:

ESTE CEA MAI INALTA GRUPA MONTANA DIN ROMANIA ATINGAND 2544M IN VF.MOLDOVEANU SI 2435M IN VF.NEGOIU.IN TRECUT ACEASTA GRUPA,CA DE FAPT TOATE GRUPELE DIN MERIDIONALI,S A RIDICAT CU 1000M FATA DE ZONELE INCONJURATOARE.RELIEFUL GLACIAR ESTE FOARTE DEZVOLTTAT AICI FIIND PREZENTE CIRCURI,VAI SI LACURI GLACIARE.ROCILE PREDOMINANTE SUNT CELE DURE,SISTURILE CRISTALINE,CARE II DAU UN ASPECT MASIV.MUNTII FAGARAS AU CEA MAI LUNGA CREASTA MONTANA DIN ROMANIA,DE PESTE 50KM.ACEASTA GRUPA,CA DE FAPT TOTI CARPATII,A LUAT NASTERE PRIN INCRETIREA SCOARTEI IN TIMPUL OROGENEZEI ALPINE


alessiacolonescu: ms
alessiacolonescu: de unde iești
alessiacolonescu: eu sunt din judetul Neamț comuna gadinti
Alte întrebări interesante