Religie, întrebare adresată de ioananamaria20, 8 ani în urmă

Pornind de la textul : "Poruncà novà dau voud: Sà và iubiti unul pe altul. Precum V-am iubit
De voi, asa si voi sà và iubiti unul pe altul. Intru aceasta vor cunoaste toti cà sunteti ucenicii Mei,
dacà veti avea dragoste unii fatà de alfii." (loan 13, 34-35), redactati un eseu de minimum 2 pagini
in care sa evidentiati datoriile crestinului fatá de aproapele si importanta aplicarii lor in viata
cotidiana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BibliaÎnAjutor
1

Răspuns:

Creștinii adevărați împlinesc poruncile Lui Dumnezeu. Dumnezeu a dat această poruncă pentru ca oamenii să vadă în noi dragostea Lui Isus Hristos care ne-a iubit atât de mult că și-a dat viața pentru fiecare din noi, așa și noi trebuie să ne iubim cum Hristos. Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viaţa pentru prietenii săi (Ioan 15:13).

Oameni din jurul nostru vor vedea că avem dragoste unii față de alții, și vor zice că aceștia sunt cu adevărat ucenicii Lui Isus Hristos, pentru că iubesc așa cum Hristos a iubit, și vor vrea si ei sa fie ca noi. Noi suntem copiii Lui Dumnezeu, și trebuie să avem dragostea lui Dumnezeu ca să fim o pildă pentru cei din jurul nostru, că ei să vadă dragostea și să dorească că și ei să fie în mijlocul nostru, ca să găsească plăcere în dragostea pe care o avem unii față de alții.

Creștinul este dator să iubească, pentru că Dumnezeu l-a iubit întâi, și trebuie să arate dragoste pe care a arătat o Dumnezeu. Dacă ne iubim unii pe alții, înseamnă că împlinim poruncile Lui Dumnezeu, și ne numim copiii Lui Dumnezeu. Cine nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8).


ioananamaria20: Multumesc!
BibliaÎnAjutor: cu plăcere
BibliaÎnAjutor: cred că nu ți-am răspuns prea târziu,..
Alte întrebări interesante