Limba română, întrebare adresată de dantatiana1, 8 ani în urmă

Portofoliul
Realizează o fişă de portofoliu în care să prezinţi, pe scurt,
o personalitate din România, cu merite deosebite într-unul
dintre domeniile: sport, istorie, cultură, muzică, dans, artă,
literatură etc. Adaugă în Portofoliul civic fişa realizată. Apreciază
fișele realizate de colegii tăi/colegele tale.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de missdexter
39

Răspuns:

Carmen Petra Basacopol ( 89 de ani), a urmat la conservatorul din Bucureşti cu Paul Constantinescu şi Tudor Ciortea. Între cele 100 de opusuri semnate de Petra Basacopol, muzica de cameră ocupă un loc privilegiat. A obţinut Diploma de Onoare la Concursul Internaţional de Compozie la Mannheim, Premiul Uniunii Compozitorilor.


missdexter: cu drag
Răspuns de cer10
21

Răspuns:

Ana Maria Brânză este o scrimeră română specializată pe spadă. A fost vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing și 2020 de la Tokyo, campioană olimpică pe echipe la ediție din 2016 de la Rio de Janeiro, de trei ori campioană mondială și de șapte ori campioană europeană . A câștigat de-a lungul carierei 14 turnee de Cupa Mondială și a fost declarată cea mai bună spadasină din lume în sezoanele 2007–2008, 2008–2009, și 2012–13, egalând recordul deținut de franțuzoaica Laura Flessel-Colovic.

La 10 ani, Ana Maria Brânză a încercat tenisul de câmp, însă nu i-a plăcut. Apoi a descoperit scrima, prin intermediul fratelui său mai mare, care juca fotbal la secția de juniori a CSA Steaua.  

Dragostea Anei pentru scrimă a luat naștere în Sala de scrimă a Complexului Sportiv Ghencea. Și-a început cariera la CSS nr. 3 Steaua sub îndrumarea antrenorului Radu Szilaghy. A ales spada, pentru că era singura armă din sală cu mâner pentru stângaci.

Sper ca te-am ajutat!

coroana?=)

Alte întrebări interesante