Limba română, întrebare adresată de serbmariana2009, 9 ani în urmă

Poveste de primavara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de costia
8
Primavara cand ma uit in jurul meu si vad arborii, campiile inflorite, ma simt minunat, simt ca trece prin mine valul bucuriei, parca as fi intr-un vis care se poate implini. Se schimba ceva in sufletul meu, simt prospetimea cu care mangaie vantul natura fermecatoare.
Orasul meu este inconjurat de campii aglomerate de flori care isi inalta capul ca niste printese mandre, gingase si fericite.Pe aceste campii intinse si mirositoare, printesele minunate se joaca cu minunile naturii, cu florile zambitoare. Toata natura se trejeste din somnul lung si plictisitor. Intre copaci trece un rau cu apa proaspata, limpede. Pestisorii plini de viata inoata unul dupa altul.
Noaptea, cand totul este linistit nu se mai aude rasul vesel al copiilor, cantecul pasarilor, cand imparateasa noptii se inalta, intre stelele sclipitoare, ma simt intr-o lume ireala, ca in basme, unde totul este plin de fericire.
Cateodata apare o caprioara si vorbeste cu imp. noptii.Ies munti apar si norii cenusii care se duc mai departe, nepoposind peste lume.
In zori, cand bulgarul de aur preia locul imparatesei, stelele promit ca se vor intoarce, pasarile isi incep cantecul, totul se imbraca in lumina, razele soarelui mangaie pamantul.
Simt bucuria tuturor fiintelor din aceasta iume minunata. In orice zi de primavara ar putea sa se nasca o poveste, daca scriitorii s-ar duce in munti, in lumea minunilor.
Sper ca ti-a placut!
Nu este luata dupa net! E originala!

costia: :)
Utilizator anonim: multumesc :) ce figuri de stil ati invatat ?
Utilizator anonim: cred ca sunt de aceeasi varsta ca tine
costia: oooo multe
Utilizator anonim: toate ? in ce clasa esti ? din ce judet esti ?
costia: asta imi place cel mai mult:copilaria-i un taram fermecat, un basm ce apune spre seara, dar rasare vesnic in suflet. De fapt, sufletul e o cutie, un sertar ce aduna amintiri...Asta suntem noi in viata, vanatori de amintiri...
costia: mie m-ia folosit foarte mult
costia: a 6-a,din orasul oltenita,jud. Calarasi
costia: chestiile astea le-am folosit in a 4-a dar sunt bune si acum
costia: tu?
Alte întrebări interesante