Limba română, întrebare adresată de jeneadolghier, 8 ani în urmă

povesteste in 4-5 rinduri povestea Legenda Martisorului clasa a 3-a​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hapiucgabriel
1

Se spune că în prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieşit la marginea pădurii şi a observat cum, într-o poiană, într-o tufă de porumbari, de sub zăpadă răsare un ghiocel. Ea a hotărât să-l ajute şi a început a da la o parte zăpada şi a rupe ramurile spinoase.

Iarna, văzând aceasta, s-a înfuriat şi a chemat vântul şi gerul să distrugă floarea. Ghiocelul a îngheţat imediat. Primăvara a acoperit apoi ghiocelul cu mâinile ei, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge fierbinte care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie.

În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărţişorului simbolizează sângele ei roşu pe zăpada albă. În prezent, mărţişorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belşug în casele oamenilor.

Se zice că dacă cineva îşi pune o dorinţă în timp ce atârnă mărţişorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât.

Nu se poate mai scurt scuze!


jeneadolghier: scuze dar nui legenda aceasta,e despre baba Dochia
jeneadolghier: despre fica ei vitriga
hapiucgabriel: dar asta e Legenda Martisorului
jeneadolghier: stiu dar aceasta este despre baba Dochia si fica ei vitriga
hapiucgabriel: scuze
jeneadolghier: bine dar despre baba Dochia si fica ei vitriga poti sa faci o povestire in 4-5 enunturi te rog
Răspuns de NicoHeyy
0

Se spune ca odata, Soarele cobori intr-un sat, luand chipul unei preafrumoase fete. Un zmeu a rapit-o dintre oameni si a inchis-o in palatul sau. Nimeni nu indraznea sa il infrunte. Pana cand un tanar curajos a decis sa se lupte cu el. S-au luptat zile intregi, dar in final a reusit sa salveze fata. Sangele sau i s-a scurs in zapada alba, pana cand a tanarul curajos a ramas fara suflare. In zapada au rasarit ghioceii si de atunci martisorul a aparut.

Alte întrebări interesante