Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

povestește în scris textul"Dina"​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de razvansocoliuc29
2

Explicație:

Păi trebuie să citești textul și să scrii ce sa întâmplat în text


Utilizator anonim: pai nu înțeleg
Răspuns de Ariana1752
4
Dina, o fetita de 9 ani era slabuta si de mica extrem de curioasa intrucat mereu intreba “dar de ce?” Cu o voce peltica, iar ochii ei se luminau. Intrebarile acesteia erau foarte multe, iar ceilalti nu aveau timp pentru a raspunde la ele.
In fiecare dimineata fata mergea la scoala cu tramvaiul si era prietenoasa, vesela si ingaduitoare cu cei din jur. Era o fetita constiincioasa, facea lectiile repede si bine, pregatita pentru urmatoarea zi, iar apoi fugea in poveste. Nimeni altcineva nu stia ca ea are cate o poveste numai a ei in fiecare seara, deoarece parintii nu aveau timp sa-i spuna povesti seara, asa ca isi inventa mereu cate o poveste ciudata.
Spunea povestea in soapta inainte sa fie gata. Era frumos pentru ca uita de pistrui, uita de oamenii care o calcau in picioare in tramvai, uita de baietii mai mari care o trageau de codite si de cordonul șorțului cafeniu.
Urmatoarea zi, la scoala, arăta foarte palida si obosita, ea statea pe randul de la fereastra, iar uneori, cerul devenea ecranul pe care isi proiecta seara povestile proprii. Doamna invatatoare ii atragea mereu atentia, spunandu-i sa fie atenta la oră, sa nu mai fie atat de visatoare. Parintii discutau ca fetita e firava, nu mananca destul.. este mofturoasa si ca are o imaginatie bogata, ei se mai intrebau cu cine seamana, ca cu ei nu seamana. O grabeau la culcare in fiecare seara, atunci cand incepea programul de la televizor. Dina se ducea in camera ei intunecata, in care usa nu se inchidea prea bine, iar lumina televizorului facea ca toti spiridusii sa joace pe pereti. Dina s-a pus in pat si a intrat n poveste asa cum adultii intra in sala de cinema.

- ! ?

Ariana1752: Acolo la sfarsit unde sunt liniuta, semnul exclamarii si semnul intrebarii am vrut sa scriu “Sper ca iti place si te-am ajutat ! Coronita ?”, dar am folosit un alt font si nu am voie sa folosesc fonturi si care observ
Ariana1752: Din cate**
Alte întrebări interesante