Limba română, întrebare adresată de dariuta15, 8 ani în urmă

povestește în scris textul "patinele de argint " după Mary Elizabeth Mapes-Dodge

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diplomapiss2
399
Intr-o dimineata friguroasa Hans si Gretel Brinker doreau sa patineze pe lacul inghetat,cu patinele facute de ei.Deodata si-au amintit ca trebuie s-o ajute pe mama lor la treburi.
Baiatul aluneca si cade,iar fata se amuza si-l ajuta sa se ridice.In acelasi timp il striga si mama,care muncea din greu pentru a-si intretine familia,deoarece tatal lor avusese un accindent.
Hans era un baiat de cinsprazece ani,cu parul ung si des,iar Gretel avea doisprazece ani,ea avea o voce minunata,iar baiatul era silitor.
Ei mergeau la scoala doar iarna,iar in rest munceau.
Dupa ore Hilda si Charles merge la patinoar,unde il vad pe cei doi frati.Charles compara patinele patinele celor doi frati,cu niste dulapuri ,iar Hilda îi spune fetitei ca at trebui sa se imbrace mai gros,daca nu vrea sa se imbolnaveasca.
Hilda realizeaza ca nu mai arebani sa le cumpere haine calduroase celor doi le propune sa participe la concursul de patinaj,dedicat zilei de nastere a mamei sale,insa Hans a refuzat,spunandu-i ca cu patinele ca ale lpr nu pot concira,dar Gretel adauga spunandu-i fetei ca doar vor asista.
Cand se uita Hilda cati bani are,observa ca mai are decat opt monede de argint,acesti bani ajungea doar ca un copil sa-si cumpere patine.
Atunci ea se gandi sa-i dea banii lui Hans,pentru a cumpara patine pentru a concura spunandu-i ca nu pot primi acesti bani pentru ca nu au facut nimic sa-i primeasca.
In continuare Hilda observa colierul de la gatul lui Gretel si comanda unul la fel pentru ea.Hans pastreaza banii propundu-si sa lucreze toata noaptea daca va fi nevoie.
Gretel îi spune fratelui sa cumpere maine de la targ patine,dar baiatul se gandi ca spre binele lui Gretel sa-i cumpere un palton,pentru nu a raci,dar Gretel dorea sa cumpere patine pentru fratiorul sau,motivand ea atunci ca va creste si ea mare si le va purta si ea.Baiatul îi spune surioarei sale ca daca nu vrea sa cumpefe paltonul îi va cumpara ei patinele,spunandu-i ca ea nu are sanse sa gastige,dar Hans da.Pana la urma a ajuns la decizia urmatoare:sa cumpere patine lui Gretel.
A doua zi,Hilda îi facuse cadou lui Gretel o haina rosie care parca facuta special pe ea.
Pierre crede ca Gretel va gastiga concursul si ca Hilda este frumoasa si buna la suflet.
Dupa cele intamplase Pierre a comandat un colier pentru sora sa si asa amandoi copiii si-au cumparat patine.

diplomapiss2: ma poti ajuta si pe mine la un ex?
dariuta15: care
dariuta15: ex
diplomapiss2: lasa,ca l-am facut
dariuta15: bine
dariuta15: scuze
dariuta15: dar acum am văzut mesajul
diplomapiss2: nu-i nmk
Alte întrebări interesante