Limba română, întrebare adresată de AnonimGirlSmacsy, 8 ani în urmă

Povestește lectura vizita in 10 15 randuri.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nedelcucasian2oz90uu
1
   Naratorul vru sa treaca de sfantul Ion pe la madam Popescu , o veche prietena. nu a vrut sa mearga cu mana goala deoarece era ziua fiului ei , Ionel , un copil de 8 ani rasfatat si neascultator. acesta ii luase o minge mare.
    Ajuns acolo , il vede pe Ionel imbracat in uniforma de maior de rosiori. Ii da cadoul si merge langa madam Popescu si incep sa discute despre tot felul de chestii. 
    Nu veni bine autorul , ca Ionel si incepu sa faca prostii. La un moment dat Ionel o ataca pe servitore cu sabia lui , iar madam Popescu intervine intre ei , ionel lovind.o in ochi. Aceasta il certa si il puse sa o pupe pe obraz ca sa.i treaca. Servitoarea veni cu cafeaua si magiunul la madam Popescu , iar Ionel lua 3 sau 4 linguri din el si se duse cu restul in vestibul , intorcandu.se fara magiun. Putin mai tarziu , acesta varsa cafea si pe narator oparindu.l. 
      Ionel nu se opreste aici. Naratorul isi aprinde o tigara , iar Ionel ia si el una , lesinand. Madam Popescu se sperie tare , dar autorul il stropi pe Ionel cu apa pe fata si isi reveni.
      Cand pleca naratorul , isi dadu seama de ce Ionel s.a dus cu magiunul in vestibul-ca sa.i toarne dulgeata in pantofi.

   sper ca te.am ajutat!
Alte întrebări interesante