Latina, întrebare adresată de sckelyd, 8 ani în urmă

povestește:Legenda lui Romulus si Remus .Mitul fondator al Romei (I)
COPILARIA EROILOR
Urgent va rog pana maine dimineață!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de suculet1suculet1
19

Răspuns:

Romulus și Remus erau doi frați, născuți din părinți divini. Mama lor, Rhea Silvia, era descendentă a lui Aeneas, mare erou al Războiului Troian și fiu al lui Venus. Tatăl lor era presupus Marte, zeu al războiului, dar unele conturi spun că au fost suferiți de Hercule. Regele Numitor a decis o dată pe Alba Longa. Fratele său, Amulius, la deposedat, ia ucis moștenitorii de sex masculin și ia forțat pe fiica sa, Rhea Silvia, să devină o fecioară din Vestal. În timp ce slujea templului, Rhea Silvia a rămas însărcinată, presupusă de zeul războiului, Marte. A născut băieți gemeni.

Amulius, acum rege, se teme că băieții o să crească într-o zi ca să-l provoace pentru tron. Temându-se de răzbunarea divină pentru uciderea fiilor lui Marte, Amulius a lăsat bebelușii să moară de expunerea la ele. Un servitor a pus băieții într-un coș pe râul Tiber. Coșul a fugit și bebelușii au fost găsiți de un lup.

Lupul ei a alăptat pe cei doi copii și ia protejat de pericol. Un ciocănitor ia adus mâncare. Un grup de păstori au venit peste lup și bebeluși. Unul păstor, numit Faustulus, a luat copiii acasă și ia ridicat să fie păstori.

Când băieții erau mai în vârstă, se contrazicau cu păstorii împăratului, iar Remus a fost arestat. Romulus a adunat oameni pentru a elibera Remus. Identitățile lor adevărate au fost descoperite, iar regele Amulius a fost ucis. Oamenii doreau să-i încununeze pe băieți ca pe niște împărați, dar au decis să-i dea tronului înapoi lui Numitor.

Frații au vrut să-și găsească propriul oraș în apropierea locului în care au fost găsiți de lupi. Amândoi aveau propriile idei despre locul unde ar trebui să fie construit orașul: Romulus dorea Dealul Palantine și Remus dorea Dealul Aventinei. Frații au încercat să decidă prin augury; Remus a văzut mai întâi șase vulturi, iar apoi Romulus a văzut doisprezece. Ambele au susținut că locul ales a fost favorizat și au început să se certe. Romulus a început să construiască un zid în jurul locației alese.

Remus se distra de Romulus și de zidul pe care îl construise. Remus sări peste zid, batjocorind ineficiența lui. Îngrozit de faptul că fratele său îi va diminua munca într-o asemenea măsură și că ar fi agravat de batjocurile lui, Romulus la ucis pe fratele său. Romulus și-a întemeiat orașul, romii, și a înființat un guvern.

Explicație:

Alte întrebări interesante