Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Povestește legenda probei de alergare maraton din cadrul Jocurile Olimpice.Motivează de astăzi sportivii care parcurg aceasta distanță rezistă si nu mor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
300
Una dintre crancenele batalii dintre atenieni si persi a fost cea de la Marathon, un loc in care soldatii atenieni au reusit sa i infranga pe puternica armata persana. Catre finalul bataliei, comandantul armatei ateniene, vazand ca batalia era ca si castigata, a trimis un soldat poruncindu i sa ajunga cat mai repede la Atena si sa i anunte de victorie; astfel incat locuitorii atenieni care erau pregatiti sa paraseasca orasul sa stea linistiti si sa aduca ofrande zeilor in temple. Acest emisar, si a luat misiunea in serios si dupa circa o ora si ceva a strabatut cei peste 42 de km de la locul bataliei si pana in cetate. Se spune ca acesta a intrat pe poarta cetatii a strigat: VICTORIE si a murit pe loc din cauza efortului fizic depus.
In vremea de astazi, sportivii care alearga in astfel de competitii sportive sunt pregatiti atat psihic cat si din punct de vedere fizic pentru a rezista acestui efort fizic  urias.

Utilizator anonim: multumesc
Alte întrebări interesante