Limba română, întrebare adresată de ionelavlad17, 8 ani în urmă

Povesteşte o întâmplare trăită de tine, în care ți-ai manifestat respectul sau lipsa de respect. Te poți referi la momentele petrecute în clasă, în familie sau la locul de joacă. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alphaliyu
1
Intr-o zi când mergeam la scoala am văzut-o pe doamna profesoare de (alege o materie) încercând sa urce scările cu cârjele dânsei, dar aceasta nu reușea. Decid sa o ajut deoarece aceasta era mereu drăguța cu mine și ma ajuta mereu când nu înțelegeam lecția,așa ca ma îndrept spre ea:
-Buna ziua! Zic eu. Îmi permiteți sa va ajut?
-Cum sa nu, chiar te rog!
Ridic geanta acesteia pe umărul meu și cu celălalt o sprijin pe doamnă, urcând împreuna scările școlii cu grija. Ajungem in clasa dânsei unde o las pe aceasta și după niște scurte mulțumiri și alte formalități plec spre clasa știind ca am întârziat, rugându-mă in gând ca doamna profesoara sa ma ierte și sa nu ma certe pentru întârziere.
Pe drum găsesc o fetița mai mică decât mine ținând cu greutate o macheta cu o ferma in brațele ei subțiri. Macheta nu părea foarte grea, dar cu siguranța ca era destul de mare. Când fata se întoarce, o recunosc a fii sora colegului meu și ma ofer sa o ajut sa ducă macheta in clasa ei, știind ca, din păcate, voi întârzia mai tare.
Termin sa o ajut și pe fata așa ca fug pe holuri ca sa ajung cât mai repede, chiar dacă profesorii și gardianul nu ne lăsau.
Când ajung ma scuz doamnei:
-Îmi pare foarte rău de întârziere, am ajutat-o pe doamna profesoara de (materia aleasa) sa ajungă in clasa dânsei și o fetita sa își care macheta și nu am putut ajunge la timp! Îmi cer scuze!
-(numele tău), ce ai făcut a fost un gest foarte frumos și este de apreciat comportamentul tău. Azi te voi scuza dar te rog sa nu se mai repete!
După scurta predica și câteva aplauze și felicitări de la colegi,ma așez in banca și lecția in sfârșit începe. Cine ar fi zis ca așa o aventura a durat 15 minute?

ionelavlad17: mulțumesc
Alte întrebări interesante