Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

povesteste textul ,,perla si punctul,, cu ajutorul imaginillor de mai sus.Formuleaza cel putin trei enunturi pentru fiecare imagine data varog mult un text dau coroana azi nu conteaza daca e al treilea sau al doile varog dupa imagini si 200 multumesc aaaajjjuuuuttttooorrr vvvvvaaaaarrooogg

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
8

Răspuns:

1. Un pitic înțelept se hotărăște să meargă în lumea oamenilor pentru a vedea cum comunică aceștia. El merge la croitor și îi cere un costum potrivit pentru această călătorie. Croitorul îi aduce costumul. Comunicarea dintre ei este greoaie, ei folosesc cravate, perle și cozi de pisică.

2. Piticul ajunge în lumea oamenilor și merge la o școală, iar acolo citește din cărțile copiilor. El nu înțelege semnele de punctuație și este trist. O fetiță îl ajută, recomandându-i să cumpere o carte despre scrierea corectă. Piticul studiază punctuația și ortografia, apoi pleacă înapoi spre casă.

3. După trei ani, trei luni și trei zile, piticul cel înțelept ajunge acasă. Le povestește celorlalți pitici despre semnele de punctuație și ortografie. Piticii învață repede, înlocuind obiectele din buzunarele cu semne scrise și cu intonațiile potrivite. Acum își pot folosi buzunarele pentru praf magic!

Sunt patru enunțuri pentru fiecare imagine.

Important!

Ține cont de faptul că profesorii nu agreează textele copiate cuvânt cu cuvânt de pe internet. Îți recomand să folosești textul de mai sus doar ca sursă de inspirație, ca model, încercând să reformulezi și să scrii în stilul tău.  Această experiență îți va fi de folos în viață, plagiatul nefiind acceptat nicăieri. Mult succes!

Anexe:
Alte întrebări interesante