Limba română, întrebare adresată de chelbanicoleta3, 9 ani în urmă

Povestire de30de rânduri POVESTEA FARA SFARSIT DE MICHEL ENDE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandra1593
533
Dupa ce Bastian, un copil a carui mama e moarta si care are o viata destul de monotona, neavand prietenii, fura o carte dintr-un anricariat, merge si o citeste in podul scolii.
Povestea se desfasoara intr-o lume fantastica unde neantul distruge incet-incet toata frumusetea taramului. Atreyu este un baiat din tribul Pieilor Verzi care impreuna cu un dragon este ales de Craiasa Copila, conducatoarea lor, sa salveze tinutul. Dupa multe aventuri Atreyu este aproape invins de neant si cand totul pare sa se termine Craiasa Copila creeaza o legatura cu Bastian si acesta intra in poveste ca salvatorul lumii fantastice  unde tot ceea ce le povesteste oamenilor se transforma imediat in realitate cu vechime de mii de ani. 
Absorbit de putere si faima Bastian isi indeparteaza vechiu prieten,pe Atreyu, devenind din ce in ce mai rau. La un momendat isi revine ca prin magie si umbla sa afle cum sa ajunga din nou in lumea lui. Ajungand la Apele vietii Atreyu si dragonul lui il ajuta sa isi convoace tatal impreuna cu care sa intoarce acasa. Dupa aceasta aventura Bastian primeste mai multa atentie de la tatal sau si afla ca domnul de la anticariat fusese si el in Fantasia.

chelbanicoleta3: Mersi nu ma lasa sa dau cinci stele nu stiu ce are dar multumesc enorm daca nu scriam pana nu începe scoalanota5am avut media8 MS
Alte întrebări interesante