Limba română, întrebare adresată de stoiancristianandrei, 8 ani în urmă

povestire Dl.Goe.
Ofer coroana.


stoiancristianandrei: haideti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de graticernamori
5

Goe asteapta nerabdator trenul, impreuna cu Mamiţica, tanti Miţa şi Mam Mare, deoarece cele trei doamne vor sa-l ducă la Bucureşti de 10 Mai, pentru a nu mai rămâne repetent şi în acel an. 
Goe este îmbrăcat foarte frumos, într-un costum de marinar, dar are o atitudine neplăcută faţă de bunica şi mama lui, făcându-le proaste. Când soseşte trenul, pasagerii urcă şi coboară. Trei tineri cedează locurile pentru cele trei doamne, iar Goe rămâne pe coridor. El scoate capul pe geam, dar cineva ii spune să nu facă asta. Goe nu ascultă şi când scoate capul afară, vântul ii zboară pălăria de pe cap cu bilet cu tot. Atunci vine şi conductorul şi cere biletele la control. Doamnele dau biletele dar Goe nu. Controlorul le avertizează că îl dă jos la următoarea staţie, dar ele susţin că i-a zburat pălăria cu tot cu bilet. În cele din urmă, se văd nevoite să plătească un alt bilet. Mamiţa îl trage pe Goe de mână, Mam mare îl smuceşte şi ea şi împreună cu înclinarea vagonului, Goe se loveşte cu nasul de clanţă. Tanti Miţa şi Mam mare îl sărută să nu-l deoache, dar  pe Mamiţica Goe nu vrea s-o pupe. Ea se preface că plânge, dar începe să râdă şi îi face lui Goe o ofertă: el o pupă şi ea îi dă ciucalată. După ce-i dă ciucalata, iese pe coridor. După puţin timp îl strigă dar nimeni nu-i răspunde. Ele ies în grabă şi îl găsesc blocat în baie. Controlorul vine şi deschide baia iar Mam mare decide să stea cu el pe hol. După cinci minute trenul s-a oprit, deoarece frâna de mână fusese trasă. Nu s+a descoperit cine a făcut asta deşi a fost cercetat fiecare compartiment. 
Au ajuns la Bucureşti cu o întârziere de 10 minute. Doamnele şi Goe au luat o trăsură şi au plecat spre bulevard. 

Răspuns de Mihai1058
2
Mam-mare,mamita si tanti Mita il duc pe tanarul Goe la Bucuresti de 10 mai,cu trenul c sa nu mai ramana repetent si anul acesta,baiatul fiind imbracat intru-un costum d marinar.Copilul le corecteaza si le insulta pe doamne asteptand sosirea trenului.Trenul ajunge si cei 4 pasageri urca in vagonul trenului unde li se ofera loc
Alte întrebări interesante