Limba română, întrebare adresată de ioanacarimb1002, 8 ani în urmă

Povestire după Degetica

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioanapaulaa99
3

Răspuns:

O femeie își dorea o fetiță. Ea se întâlnește cu o vrăjitoare. Vrăjitoare i-a dat femeiei un bob de mazăre, iar dacă îngrijea floare, va ieși o fetiță.

Când floare a crescut, a ieșit o fetiță foarte mică, cât un deget, de aceea femeia i-a pus numele Degetică.

Femeia a fost foarte bucuroasă, se juca cu fetiță în continuu. Când Degetică trebuia să doarmă,o broască mamă a furat-o, ca fiul lui să se mărită.

Peștii, păianjenii, cărăbușii și fluturii ,au ajutat-o să scape. Degetică s-a întors la mama ei, și au fost foarte fericite!

Sper ca ți-am fost de folos!

Răspuns de denisapuia7
3

O femeie nu avea copii, dar tare își dorea unul. Intr-o zi o vazitoare veni cu niste semințe la femeie si îi spuse sa le planteze până dimineața.

Dimineața din floare ieși o fata cat un degețel. Atunci femeia ii spuse "Degețica". A doua zi, înainte de a servi trezise, Degețica a fost furată de un broscoi si dusa la maritat. Atunci a fost salvată de un pește și dusa pe apa. După ajunse pe un câmp de flori. De acolo a mers singurica până când a ajuns la doamna "Cârtița" care a primit-o la ea in casa. Între timp apăru un domn soboland care a vrut că fata sa ii cante. Degețica nu avu ce face și îi cântă. Pe loc domnul șobolan de îndrăgostise de vocea ei și a vrut sa de căsătorească. Degețica de împotrivi și scăpase printrun tunele săpat de domnul șobolan. Acolo găsise o pasa aproape gata să moară. Degețica o îngriji și o începuse cu o păturică pe care o cusu chiar ea. Între timp pasarea de vindecase și o luase pe Degețica cu ea.

Pasarea o duse pe Degețica intr-o loc cu zane unde prințul zâna de îndrăgostise de ea și o luase că pe prințesă zâna. De atunci Degețica ramase cu prințul și trai fericita.

Alte întrebări interesante