Limba română, întrebare adresată de Miruna969, 9 ani în urmă

povestire Eneida pe scurt, urgent!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Hlopetchi2015
6
Reprezinta istoria romantata a nasterii poporului roman. Inceputurile se leaga de tragicul final al razboiului Troiei unde aliatii greci reusesc sa cucereasca si sa distruga cetatea Troiei aflata pe tarmul vestic al Asiei Mici.
Enea, unul dintre fiii regelui troian Priam reuseste sa scape cu viata impreuna cu un grup de prieteni. In invalmaseala iscata, fac rost de o corabie si pleaca pe mare.  Nefiind foarte bine inarmati, vor cauta sa evite drumurile comerciale strabatute regulat de catre navigatorii greci. Cautand un refugiu, Enea a dorit sa nu se apropie prea mult de zonele aflate sub influena grecilor (peninsula Balcanica, Asia Mica, Egiptul si sudul Italiei si Sicilia).
Dupa o indelunga si istovitoare calatorie pe Marea Mediterana, Enea poposeste la gurile fluviului Tibru unde intemeiaza o mica asezare cu restul oamenilor care au supravietuit acestei calatorii.
La scurt timp iau contact cu triburile din zona campiei Latium si in urma acestor contacte va lua nastere ulterior cetatea Romei.

Miruna969: multumesc mult
Alte întrebări interesante