Limba română, întrebare adresată de LucaThanosDbw, 8 ani în urmă

Povestire in scris a textului. Dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de itzmesadlife
2

Răspuns:

In textul:"Șotia Domnisoarei Poimaine" autoarea Adina Rosetti, se povesteste despre o fetita mica si răsfățata pe nume Poimâine.

Ea avea un unchi batran care se numea Vrajitorul Timpului. Acesta avea barba lunga pana la pamant si nu gresea niciodata cand fixa limbile ceasului.

Domnisoara Poimaine avea o dorinta mare. Aceasta dorinta era ca timpul sa se scurga mai repede si ea sa ajunga in prezent.

Intr-o zi a cerut unchiului sau, Vrajitorul Timpului, sa faca ca timpul sa treaca mai repede. Acesta n-a bagat-o in seama pentru ca nu-i placeau copii razgaiati.

Vazand asta Domnisoara fugi plangand peste cele trei regate, Trecutul, care era stapanit de Doamna Ieri, o batranica simpatica, Prezentul, stapanit de Domnul Azi, un domn serios si Viitorul, stapanit de Domnisoara Maine.

Ea ajunse in padure unde locuia Vrajitoarea Niciodata,fiica renegata a Vrajitorului Timpului.

Vazand-o pe Domnisoara Poimane suparata ii dadu o licoare cu care il adormi pe vrajitor.

Ea incepu a se agata de limbile ceasului. Domna Ieri, Domnul Azi si Domnisoara Maine nu-si mai puteau trage sufletul de osteneala. Doar Domnisoara Poimaine care crescuse foarte mult se distra.

Spiridusul Vreodata, auzindu-i planurile se duse la prietenii lui. Candva, Intotdeauna si Numaidecat erau prinsii intr-un joc de-a baba-oarba.

Au intrat nepoftiti in iatacul Vrajitotului si l-au tras de barba. Imediat se trezi din somnul lui.

El a strigat catre Domnisoara Poimaine sa lase Timpul in pace. Aceasta s-a speriat asa de tare incat a luat-o la fuga spre iatacul ei.

Vrajitorul indrepta limbile ceasului pentru ca Timpul sa mearga nici mai repede, nici mai incet.

Explicație: Sper ca te-am ajutat!


LucaThanosDbw: dau coroana imediat doar sa ma lase brainly :) Mulțumesc mult
itzmesadlife: ok si nicio problema! :D
Alte întrebări interesante