Limba română, întrebare adresată de anaregina2005, 9 ani în urmă

Povestire la cartea Poveste fara sfarsit
La toata cartea va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cosmin2412004
211
 Era o dimineata ploioasa de noiembrie. Un baietel, palid si grasut intra       intru-un anticariat.
 Inauntru erau multe carti. Intru-un fotoliu era un domn pe nume Koreader.
 Baietelul, bastian, se prezenta si ii zise ca ii plac cartile.
 A inceput sa sune telefonul iar domnul Koreadea se duse sa raspunda. Bastian a inceput, fara sa-si dea seama ca fura o carte. A inceput sa fuga si nu s-a oprit decat la podul scolii.
 Acolo Bastian se puse pe citit. Lumea in care patrunde este una plina de creaturi fantastice si locuri desprinse din basme, aceasta find minunata imparatie a Fanteziei. Aceasta era condusa de Craiasa Copila, care este pe tronul imparatiei de la intemeierea ei.
 Fantezia este in pericol de a fi distrusa, pericol cauzat de misterioasa boala a acesteia. Mesagerii din tot tinutul vin sa anunte ca o urgie cuprinde vasta imparatie.
 Craiasa trimite pe cel mai iscusit doctor sa gaseasca un baiat care sa mearga in cautarea leacului, impreuna ci simbolul ei, Auryn.
 Dupa ce-l gaseste, il incredinteaza pe Auryn si ii face cunoscuta situatia grava a imparatiei si dorinta acesteia de a porni in cautarea leacului necesar pentru a o vindeca.
 Atreiu, doar un bait, accepta si porneste in marea cautare impreuna cu calul sau, Atrax.
 Atreiu trece prin numeroase peripetii, intr-una din acestea pierzandu-si calul. Dar pe masura ce se apropie de tinta sa este ajutat de locuitorii Fanteziei, intalnindu-se si cu un balaur pe drum.
 Descopera care este leacul pentru boala Craiesei, dar este imposibil de gasit, deoarece numai un om de pe Pamant il  poate aduce.
  
          Sper ca te-am ajutat!!!! #_#

anaregina2005: este la toata cartea da ?
Alte întrebări interesante