Limba română, întrebare adresată de macarmocanu1, 9 ani în urmă

Povestire la cartea "Razboiul care mi-a salvat viata"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Naomi789
155
o fata avaea piciorul olog de aceea mama ei o tinea inciata in casa in camera ei.. fratele ei statea cu ea ca sa nu se simta singura... insa acesta a crescut si dorea si el sa iasa afara la joaca.. au trecut ceva zile iar fata pe nume Ada sa ambitionat si a inceput sa invete sa mearga..
Intr-o zi a venit un tren si a luat totii copiidin cauza razboiului si a bombelor.. au fugit si acei doi frati.. Acestia au fost trimisi la o doamna pe nume Doamna Smith.. ea  a duso pe Ada la doctor vazandu i piciorul olog... I la u bandajat s cand au ajuns acasa Doamna Smith ia spalat lea oferit un pat la fiecare in care sa doarma... se simteau foarte bine insa nu stiau nimic de mama lor la fel cum Doamna Smith nu stia nici macar data aniversarii lor... Doamna Smith avea un cal iar Ada sa atasat foarte mult de el... intr o zi a azut o doamna cu un cal si al ei mai frumos.. era ranita.. se lovise la cap iar Ada crezu cacel mai bine e sa o ajute.. a duso usor acasa iar urmatoarea zi Maggie cum o chema pe ea venise sa ii multmeasca.. Ada invatase singura sa calaresca si era multumita de ea....in tot acest timp fratele ei mergea la scoala unde nui placea.. doamna lui invatatoare ia legat mana stanga pt ca el era stangaci si ea zicea ca e semnul Diavolului... de aceea el venea des acasa cu mana rosia plina de rani..
      Nu mai este mut din carte insa ai prins ideea ... trebuie sa o termin si eu


Naomi789: daa
Naomi789: intr-o zi Ada pleaca la domnul Grimes si cand se intoarce vazu ca poate sari peste un mare zi asa ca il sari si o observa pe mama ei alaturi de doamna smith... Mama ei o lua acasa neacceptand toate lucrurile ce le avea acum Ada. Din cauza bombardamentelor in noua cladire a Familiei a luat foc. Insa pana atunci Ada descoperi actele sale de nastere.... Ada a fost gasita de doamna Smith si au plecat acasa au descoperit ca si casa ei a luat foc.
cosomina00: si au murit???? ce s-a intamplat cu ele???
cosomina00: si james?
macarmocanu1: Nu au murit
macarmocanu1: Toti au fost bine... Ada, James, Domnisoara Smith... Chiar si Untisor si ....(nu mai stiu cum il chema- pisicul lui James)
CCF: Nu
cristianbogdan: Ai terminat de citit cartea?
cristianbogdan: La ce capitol ai ramas de povestit?
macarmocanu1: Cine ?? Cred ca si eu si cea care a raspuns am terminat-o
Alte întrebări interesante