Limba română, întrebare adresată de teo95, 9 ani în urmă

povestire la lectia de clasa a 4a prepelita si puii ei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ElisaSheeran
4
O prepelita si-a clocit ouale intr-un lan de ovaz. A scos apoi puii, unul cate unul. Prepelita si puii ei au continuat sa traiasca tot acolo. A sosit insa si vremea cositului. Prepelita le-a spus puilor sa asculte tot ce spune stapanul lanului cand vine pe acolo. Voia sa poata sa paraseasca locul la timp.
Intr-o zi, prepelita a plecat dupa hrana puilor. Cand a revenit la cuib, puii ii spusesera speriati ca trecusera pe acolo stapanul lanului si fiul sau. Tatal ii spusese fiului ca ovazul este copt si trebuie sa fie cosit. Prepelita i-a ascultat pe pui si i-a linistit. Ea le-a spus ca ovazul nu va fi secerat prea repede. 
In ziua urmatoare prepelita a plecat iar. Ea le-a amintit puilor sa fie atenti la ce vorbesc oamenii. Cand s-a intors la cuib, puii i-au spus ca stapanul lanului venise acolo. Omul asteptase sa vina vecinii si prietenii, dar nu venise niciunul. Dupa un timp, ii spusese fiului sau sa se duca sa cheme la cosit rudele: fratii, cumnatii,cumetrii. Prepelita i-a linistit din nou pe puii sai spunandu-le ca nici acum lanul nu va fi cosit.
A doua zi, prepelita a plecat din nou dupa hrana. Cand s-a intors, puii i-au spus ca au venit stapanul cu feciorul sau. Au asteptat rudele, dar din nou nu a venit nimeni. Intr-un tarziu, stapanul i-a spus feciorului sau sa pregateasca tot ce trebuie pentru ziua urmatoare, ca sa vina sa coseasca chiar ei ovazul.
Auzind acestea, mama s-a hotarat. De aceasta data, prepelita si puii ei trebuiau sa se mute. Acum era sigur ca lanul va fi cosit.
Alte întrebări interesante