Limba română, întrebare adresată de Eduard184, 8 ani în urmă

Povestire mai lunga și detaliata la capitolul 4 din “Amintiri din Copilărie” de Ion Creanga. DAU COROANA. Sa nu fie luat de pe net va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vacareanuvalentina94
0

Răspuns:

Mama lui Creanga este ca toate mamele de la tara, grijulie, cu toata gospodaria in grija si foarte bisericoasa. Ambitioasa si pretuind invatatura, Smaranda face toate eforturile pentru a-l vedea pe Nica om invatat si respectat in sat.

Tatal sau era ca toti oamenii din sat, fara ambitii prea mari si ii incuraja pe copii in jocurile lor atunci cand venea ostenit de la munca.

O intamplare deosebita a fost cand Nica a plecat la Brosteni, la scoala lui Balos. Bunicul lui Creanga, sfatos si lung la vorba, vornic in Pipirig, l-a convins pe tatal lui Nica sa-l lase pe baiat sa plece la scoala, la Brosteni, impreuna cu Dumitru, nepotul lui David.

Regulile scolii de acolo sunt insa aspre pentru cei doi baieti. Acolo, ei sunt tunsi si pusi sa invete la rand cu ceilalti. Luand raia de la caprele Irinucai si demolandu-i coliba cu bolovanul rostogolit din deal, Nica se intoarce in Humulesti, locul lui drag, in care au fost amintire

sper că te-am ajutat


Eduard184: Acesta nu este capitolul 4
vacareanuvalentina94: știam eu că ăsta nu este scuze o sa caut din Nou să-l fac
Alte întrebări interesante